Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2012. 09:32:00
OPASAN POSAO

Otmičari u Jemenu pokušali zarobiti bugarskog veleposlanika

Otmice su česte u toj siromašnoj zemlji, gdje se često koriste kao pritisak na vlasti. Otmičari najčešće oslobode taoce bez ozlijeda

Fotografija vijesti

Grupa maskiranih napadača pokušala je u subotu oteti bugarskog veleposlanika u Jemenu, nakon što je otvorila vatru na njegov automobil, pri čemu je veleposlanik lakše ozlijeđen, prenosi Hina.

"Veleposlanik se nalazio sa svojom suprugom kada je napadnut. Trojica naoružanih muškaraca pokušala su ga oteti iz automobila. Kada je odbio poći s njima i nastavio voziti, otvorili su vatru na automobil. Veleposlaniku je ozlijeđen u oko od slomljenog stakla", rekao je neimenovani diplomat.

Veleposlanik i njegova žana pobjegli su u obližnji šoping centar, kazali su svjedoci.

Odmah nakon incidenta, na mjesto događaja stigli su pripadnici jemenskih sigurnosnih snaga. Diplomat je kazao da veleposlanik nije imao tjelohranitelje.

"Ne znamo jesu li napadači pripadnici plemena koji napadaju samo diplomatske tablice ili pripadnici Al Qaide koji su planirali otmicu radi otkupnine", rekao je diplomat.

Otmice su česte u toj siromašnoj zemlji, gdje se često koriste kao pritisak na vlasti. Otmičari najčešće oslobode taoce bez ozlijeda.

13.05.2012. 09:32:00
http://metro-portal.hr/otmicari-u-jemenu-pokusali-zarobiti-bugarskog-veleposlanika/70920/