Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2014. 17:21:15
SAVJETI

Otkrivena tajna uspješnog flerta

Tajna dobrog flerta krije se u dodiru koji je najuspješnija tehnika, no ima još par detalja kje trebate znati

Dodir je najuspješnija tehnika
Dodir je najuspješnija tehnika (Arhiva)

Flertanje je omiljena zabava koja se ponekad i izrodi u vezu, a kao i svaka stvar u muško-ženskim odnosima ima neka svoja pravila koja vas vode prema uspjehu. Flertom dajete signale da ste slobodni i zainteresirani, što, istini za volju, mnogi zlorabe i lažno se predstavljaju.

No, u slučaju da ste sigurni da je osoba za koju ste zainteresirani slobodna, znanstvenici su otkrili što vam je činiti kako biste flert okončali barem izlaskom na spoj.

Istraživanje Sveučilišta St. Webster u St. Louisu o tehnikama flertanja u barovima za samce i trgovačkim centrima provela je psihologinja Monica Moore, a fizički najatraktivnije osobe ostale su kratkih rukava, jer se njima najrjeđe prilazi.

Najviše pažnje zapravo privlače osobe koje odašilju signale samopouzdanja i slobodnog statusa na način da ih svi vide i prepoznaju. Dvije glavne tehnike izdvojile su se iznad ostalih - osmijeh i kontakt očima, koje odmah love pažnju suprotnog spola.

Ipak, u konačnici, pokazatelj uspješnosti flerta je dodir, koji jasno daje do znanja da ste uspjeli privući pažnju, poslati jasnu poruku i dobiti pozitivan odgovor.

Nekoliko zona dodira dat će vam do znanja gdje se zapravo nalazite: prijateljska zona je guranje ramena i tapšanje po ramenu, zona koja obećava je dodirivanje podlaktice, struka i prebacivanje ruke preko ramena, a tzv. nuklearna zona, garancija spoja je dodirivanje lica.

Muškarci koji su imali uvjerljivo najviše uspjeha su oni koji su uspjeli druženjem s muškim prijateljima pokazali svoj status. Kako su znali da su uspjeli? Jednostavno - žene s kojima su flertali govorile su brzo, uglađeno i bile su zainteresirane za razgovor. Svaki neodlučan odgovor udaljava vas od cilja ...

30.03.2014. 17:21:15
http://metro-portal.hr/otkrivena-tajna-uspjesnog-flerta/84116/