Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2008. 02:25:57

Otkriven vestern G. G. Marqueza

Prije no što ga je proslavio roman ‘Sto godina samoće’, slavni kolumbijski pisac Gabriel Garcia Marquez napisao je scenarij za jedan vestern. Davno zaboravljeni tekst bit će uskoro uprizoren na filmu. Priča o ostarjelom revolverašu i njegovom mlađem partneru napisana je prije 40 godina. Meksički glumac i producent Rodolfo de Anda upravo je kupio prava na davno zaboravljeni scenarij danas slavnog pisca, i namjerava po njemu snimiti film. Scenarij pod nazivom ‘Frontera’ napisan je prije romana ‘Sto godina samoće’ (1967.) koji je piscu donio vječnu slavu.

- Nitko nije znao da postoji, a najviše iznenađuje činjenica da je riječ o vesternu. Mislim da nitko nije ni znao da je on napisao nešto poput toga - rekao je De Anda.
De Anda kaže da je prvi put čuo za ovaj tekst prije 40 godina, kad mu je kao mladom glumcu ponuđena uloga mlađeg revolveraša.  Sada planira u filmu zaigrati starijeg revolveraša, dok bi ulogu svog partnera ponudio Gaelu Garciji Bernalu ili Diegu Luni.   (METRO)

Priča stara 40 godinaDavno zaboravljeni tekst bit će uskoro uprizoren na filmu. Priču o ostarjelom revolverašu i njegovom mlađem partneru, kolumbijski nobelovac Gabriel Garcia Marquez napisao je prije 40 godina. 

18.07.2008. 02:25:57
http://metro-portal.hr/otkriven-vestern-g-g-marqueza/9970/