Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2012. 13:09:30
SPRJEČAVANJE PRELJUBA

Otkriven lijek za nevjeru

Intervju s više od 500 nevjernih i vjernih parova otkrio je metode koje sprječavaju uplitanje trećih osoba u vezu ili brak

Fotografija vijesti

Preljub je jedan od najčešćih uzroka razvoda braka i prekida veze, a ljudi koji su nevjeru osjetili na svojoj koži barem jednom su se pitali jesu li mogli to kako spriječiti. Odgovor na to bolno pitanje je DA!

Naime, američki psihoterapeut M. Gary Neuman tvrdi kako je intervjuirajući preko 500 parova za svoju knjigu Connect to Love otkrio lijek protiv nevjere, odnosno što vjerni parovi najčešće čine u vezi. A to je:

Svakodnevno provode barem 30 minuta s partnerom. "Nije važno sjede li zajedno pred televizorom ili razgovaraju li o važnim stvarima. Pola sata neprekinutog druženja je minimalno vrijeme koje sretni parovi provode zajedno", kaže Neuman.

Hvalite partnera što češće. "Muškarci koji su varali svoje partnerice vrlo često su mi govorili da su se u vezi osjećali kao gubitnici. Stoga nemojte reagirati samo kada vaš partner pogriješi. Pohvalite ga kada učini i malu stvar za vas i garantirano će se osjećati poput šampiona".

Neka se vaš glas čuje. "Najčešća zamjerka nevjernih žena bila je da ih partneri nisu htjeli saslušati. Pošto muškarci nisu vični saslušavanju drugih pristupite im na ovaj način: 'Želim tvoju potpunu pažnju slijedećih pet minuta i to bez ikakvog prekidanja'. Njegova koncentracija bit će u potpunosti posvećena riječima koje izlaze iz vaših usta."

Naučite kontrolirati svoj bijes. "Najneuspješniji parovi vrlo se često svađaju dok im ne nestane energije, a onda nakon dva tjedna isti problem potakne novu prepirku. Najuspješniji parovi se također svađaju, no oni konstruktivno riješe tekući problem tako da se on više nikada ne ispriječi između njih", objašnjava Neuman.

02.05.2012. 13:09:30
http://metro-portal.hr/otkriven-lijek-za-nevjeru/70588/