Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2021. 18:01:00
ZNATE LI?

Otkrijte najčuvenija božićna drvca na svijetu

Blagdani su nam sve bliže, a u mnogim zemljama i kulturama ništa ne predstavlja Božić toliko dobro kao božićno drvce

Rockefeller Center
Rockefeller Center (Arhiva)

Blagdani su nam sve bliže, a u mnogim zemljama i kulturama ništa ne predstavlja Božić toliko dobro kao božićno drvce.

Od tradicionalno ukrašenih borova s lampicama i kuglicama do osvijetljenih instalacija s modernim svjetlima, Booking.com odabrao je šest odredišta s najčuvenijim božićnim drvcima diljem svijeta.

Ponuda je raznolika, bez obzira na to želite li otputovati u popularne turističke gradove, kao što su New York i London, ili biste radije odabrali tropsko putovanje u Rio ili Taipei. 19% putnika iz Hrvatske kaže da na sljedećem putovanju prvenstveno želi provesti vrijeme s obitelji.

Stoga odaberite blagdansko putovanje s obitelji i divite se ovim nevjerojatnim drvcima kad god bude sigurno putovati.

New York, SAD

Ispred zgrade Rockefeller Center u New Yorku nalazi se uvjerljivo najpoznatije božićno drvce na svijetu. Već više od 80 godina godišnje je paljenje lampica na drvcu postala poznata njujorška tradicija koju obožavaju stanovnici grada, ali i turisti iz cijelog svijeta. Procjenjuje se da godišnje 125 milijuna ljudi posjeti tu prelijepu smreku visoku gotovo 23 m. Božićno drvce ispred Rockefeller centra smješteno je u srcu Manhattana, a kao božićni simbol ovog grada svoje je mjesto našlo i u brojnim božićnim obiteljskim filmovima. Ako želite istražiti blagdanski ugođaj koji ne uključuje samo božićna drvca, uživajte u obilasku božićnih ukrasa u četvrti Dyker Heights u Brooklynu. Kuće u ovoj njujorškoj četvrti u potpunosti su ukrašene orašarima, jaslicama, svjetlima, Djedicama na napuhavanje i mnogim drugim ukrasima.

Gdje boraviti: Nasuprot Rockefeller centra nalazi se objekt The Jewel, a Club Quarters Hotel, koji je savršen za goste koji žele boraviti na izvrsnoj lokaciji uz čuveno drvce. Hotel je smješten u centru Manhattana, a gosti imaju pristup Terrace Clubu, koji sadrži opcije za objed na otvorenom te ispijanje koktela s pogledom na Rockefeller centar.

Rio de Janeiro, Brazil

Paljenje lampica na plutajućem božićnom drvcu u Riju označava početak prosinačkih proslava u ovom brazilskom glavnom gradu. Priredba puna glazbe i vatrometa privlači lokalno stanovništvo i posjetitelje na prelijepo jezero Lagoa Rodrigo de Freitas, smješteno između Ipaneme i botaničkih vrtova. Plutajuće božićno drvce od 1996. godine predstavlja simbol nade i svjetla za grad te je preživjelo prepreke ekonomskih padova, oluja i pandemije. Usprkos tim preprekama, drvce je oborilo svjetski rekord za najveće plutajuće božićno drvce, a visoko je 85 m i sadrži više od 3 milijuna lampica. Ovo drvce savršena je blagdanska atrakcija za tropsko božićno putovanje.

Gdje boraviti: Objekt Gerthrudes Bed & Breakfast smješten je u četvrti Santa Teresa u Riju, na kratkoj vozačkoj udaljenosti od plutajućeg božićnog drvca, a nudi vanjski bazen i zapanjujući pogled na planinu Sugar Loaf Mountain i zaljev Guanabara Bay. Opustite se u vrtu ili na privatnoj terasi te uživajte u toplom vremenu uz ledeno piće ili iskoristite opremu za roštilj i počastite se brazilskom gozbom.

Pierre, Južna Dakota, SAD

Kako se blagdanska sezona približi u Južnoj Dakoti, svjež miris planinskih borova ispuni trg Capitol Rotunda, koji se nalazi u glavnom gradu ove savezne države, Pierreu, te na koji se postavi otprilike 100 ukrašenih božićnih drvca. Tijekom godine gradovi, tvrtke i organizacije prijavljuju se kako bi dobili priliku ukrasiti jedno od tih drvca, koja privlače tisuće posjetitelja svake godine. U središtu se nalazi službeno drvce Južne Dakote, koje se obično posebno bira iz planinskog lanca Black Hills, a nalazi se u srcu političke zgrade koja postaje prava zimska bajka. Ceremonija paljenja lampica održava se u utorak prije Dana zahvalnosti (23. studenog 2021.), kad zrakom odjekuje zvuk božićnih pjesama, a posjetitelji mogu uživati u ukusnim, toplim pitama.

Gdje boraviti: Na kratkoj pješačkoj udaljenosti od zgrade South Dakota State Capitol smješten je objekt Club House Hotel and Suites, koji nudi topao smještaj u Pierreu, a do njega je moguće doći i kratkom vožnjom od zračne luke. Ovaj hotel sadrži unutarnji bazen i talijanski restoran te je savršen za ugodno putovanje na Srednji zapad.

Taipei, Tajvan

Za vrijeme trajanja godišnjeg festivala 'Christmasland', od sredine studenog do početka siječnja, glavni grad Tajvana osvijetljen je impozantnim nizom lampica i zapanjujućim umjetničkim instalacijama. Tijekom ove proslave na Badnjak se održava koncert s nastupima omiljenih domaćih glazbenika i komičara, što na trgu Citizen's Square stvara užarenu atmosferu. A kako bi sve to izgledalo još spektakularnije, Christmasland u Taipeiju također sadrži i najviše božićno drvce na otvorenom u Tajvanu. Prošećite ukrašenim dvorištima i osvijetljenim ulicama četvrti Xinyi kako biste proslavili blagdane.

Gdje boraviti: Objekt Caesar Park Hotel Banqiao luksuzan je smještaj za putnike koji u Taipei dolaze povodom Christmaslanda te je smješten na kratkoj pješačkoj udaljenosti od mjesta održavanja festivala. Ovaj objekt sadrži vanjski bazen, fitness centar i niz restorana. Također ima izvrsne preporuke za uživanje u koktelu u baru na krovu, s nevjerojatnim pogledom na grad. Hotel se nalazi na kratkoj vozačkoj udaljenosti od popularne noćne tržnice Nanya, koja vam nudi savršenu priliku da kušate lokalnu hranu.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je šarmantan grad, idealan za blagdansku sezonu jer je pun ugodnih kafića i mnogih trgovina u kojima možete pronaći savršene darove za voljene. Coal Drops Yard izvrsna je lokacija koju možete posjetiti, a sadrži netradicionalna božićna drvca s modernim uređenjem. Drvo Terarrium Tree, visoko 8,5 metara, kreirali su geniji nadareni za vrtlarenje, a sastoji se od 70 terarija, od kojih svaki sadrži svoj jedinstveni vrt. Ovi terariji noću su osvijetljeni, a nakon blagdana na održiv se način pretvaraju u nove kreacije za nadolazeću godinu. Kako biste u potpunosti doživjeli ovaj grad, krenite u pješački obilazak skrivenih tajni Londona i otkrijte što sve kriju ulice ovoga glavnog grada.

Gdje boraviti: Ako tražite udoban smještaj, objekt Mirabilis Apartments - Bayham Place savršena je opcija smještena u blizini lokacija Coal Drops Yard i Camden Market. Ovaj objekt sadrži lijepo uređen i udoban interijer, a gosti se u apartmanima mogu osjećati kao kod kuće te provesti ugodnu zimsku večer u udobnom smještaju.

Gubbio, Italija

Srednjovjekovni grad Gubbio smješten je u talijanskoj regiji Umbrija, a u njemu se nalazi najveće posebno 'božićno drvce'. Na padinu planine Mount Ingino postavljaju se šarene lampice sa zelenim kuglama kako bi se stvorio veličanstven oblik božićnog drvca koji osvjetljava cijeli grad i moguće ga je vidjeti i s gotovo 50 km udaljenosti. Svake godine 7. prosinca od 1981. u gradu se na trgu Piazza Martiri slavi paljenje lampica, a u nekoliko posebnih prigoda tomu je prisustvovao i papa. Pođite na obilazak grada pješice s vodičem i upoznajte lokalnu zajednicu kako biste otkrili više o povijesti ovog grada.

Gdje boraviti: Objekt Residenza Di Via Piccardi smješten je u povijesnom centru četvrti Gubbio te nudi udoban smještaj s tradicionalnom i autentičnom atmosferom. Ovaj hotel također sadrži prostran vrt i dječje igralište, što ga čini savršenim za obiteljski odmor. Uživajte u tradicionalnom slatkom doručku koji se poslužuje svako jutro u hotelu, a zatim krenite u istraživanje ovog srednjovjekovnog grada.

U okviru svoje misije da olakša svima da istraže svijet, Booking.com dijeli Sezonske ponude koje putnici mogu iskoristiti pri planiranju svog sljedećeg putovanja kad ona ponovno budu sigurna. Popusti kreću od 15% i vrijede za boravke prije 4. siječnja 2022. Osim toga, Booking.com nudi odličnu vrijednost putem svog Genius programa još većem broju putnika tako što svim putnicima s korisničkim računom nudi pristup pogodnostima razine 1 u okviru tog programa, bez potrebe za minimalnim brojem prethodnih rezervacija da bi se ispunili uvjeti, uključujući automatski pristup ekskluzivnom popustu od 10% u stotinama tisuća objekata koji sudjeluju u programu diljem svijeta. Putnici samo trebaju preuzeti Booking.com aplikaciju, prijaviti se i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli dostupne pogodnosti i popuste. 

02.12.2021. 18:01:00
http://metro-portal.hr/otkrijte-najcuvenija-bozicna-drvca-na-svijetu/135420/