Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2020. 16:31:00
IPAK

Otkazan Eurosong

Organizatori natjecanja, Europska radiodifuzna unija (EBU), pokušali su pronaći neko drugo rješenje, ali nisu uspjeli

Nemaa :)
Nemaa :) (Arhiva)

Natjecanje za pjesmu Europe u Rotterdamu ove se godine neće održati zbog pandemije koronavirusa, objavili su u srijedu organizatori.

"S velikim žaljenjem obavještavamo da se otkazuje izbor za pjesmu Eurovizije 2020. u Rotterdamu", priopćili su organizatori.

"Nemoguće je održati događaj uživo kako je planirano", dodaje se. Eurosong je bilo planiran od 12. do 16. svibnja. Hrvatski predstavnik trebao je biti Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre.

Organizatori natjecanja, Europska radiodifuzna unija (EBU), pokušali su pronaći neko drugo rješenje, ali nisu uspjeli.

"Ponosni smo na natjecanje za pjesmu Eurovizije koje je ujedinjavalo Europu 64 godine. Jako nam je žao zbog ove situacije", kazao je šef EBU-a Jon Ola Sand.

Eurosong je otkazan zbog restrikcija koje su uvele nizozemske vlasti, kao i zbog brige za zdravlje sudionika i gledatelja.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Nizozemskoj porastao je za 346 u srijedu na 2.051, rekli su zdravstveni dužnosnici, što je 20 posto više u usporedbi s danom ranije, a prijavljeno je i 15 novih smrti.

Nacionalni institut za zdravstvo (RIVM) priopćio je da je nakon zadnjih podataka ukupan broj preminulih 58. Slučajevi zaraze koncentrirani su u južnoj nizozemskoj pokrajini Brabant, a među njima 485 zdravstvenih radnika.

18.03.2020. 16:31:00
http://metro-portal.hr/otkazan-eurosong/124454/