Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2017. 13:01:00
SAVJETI

Osvježite miris doma uz pomoć ovih trikova

Kad nas obaviju mirisi prirode... to je onaj osjećaj svježine koji želimo u svom domu, pa evo par korisnih savjeta kako to najbolje napraviti

Neka i vaš dom bude mirisan!
Neka i vaš dom bude mirisan! (Pexels)

Ima li išta ugodnije od prirodnih mirisa bez straha od opasnih kemikalija? Teško. Zato vam donosimo nekoliko trikova kojima možete eliminirati neugodne mirise iz svog doma na jednostavan način, a većinu sastojaka koji su vam potrebni možete naći u prirodi.

1. Svijeća od vanilije i kave

Baš kao što joj govori ime, svijeću s mirisom vanilije stavite u posudica punu krnaca kave. Ova kombinacija osvježit će svaku prostoriju, a prigodna je za svako godišnje doba.

2. Šampon za suho pranje

Osim što ćemo ga koristiti u svrhe u koje je namijenjen, šamon za suho pranje kode eliminirat će neugodne mirise u vašim cipelama. Jednostavno njime poprskajte unutrašnjost obuće naposredno prije obuvanja.

3. 'Kuhani' mirisi

Ako želite uživati u istinskom mirisu jeseni jednostavno u posudu s vodom stavite nekoliko krišaka naranči i jabuke,te malo šipka, cimeta...Pustite neka voda zakipi i sastojci se nakratko prokuhaju i uživajte u jesenskim mirisima koji će vam obaviti dom. 

4. Vrećice čaja

Čajne vrećice savršeni su osvježivači za male prostore poput ormarića i kuhinjskih elemenata. Zalijepite 3 ili više vrećice na vrata i nanesite kap eteričnog ulja na svaku kad osjetite da se počne gubiti prirodni miris bilja.

5. Češeri

Jednostavno spremite nekoliko češera u košaru bez poklopca i poprskajte ih s nekoliko kapi eteričnog ulja. Ništa lakše, ništa učinkovitije.

6. Osvježivać zraka iz kućne pripreme

Kako biste ga napravili, potreban vam je spremnik s prskalicom, destilirana voda, žlica sode bikarbone i 12 kapi elencijalnog ulja. Sve sastojke promiješajte, a možete ga koristiti i na tkaninama i tepisima.

Piše: Andrea Holi
13.09.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/osvjezite-miris-doma-uz-pomoc-ovih-trikova/107296/