Metro-portal.hr

objavljeno 15.08.2011. 16:01:00
BOGATSTVO BOJA

Osvježite dom cvijećem

Uz ideje, dobru volju i nekoliko potrepština možete postati svoj dizajner prostora

Cvijeće oplemenjuje dom
Cvijeće oplemenjuje dom (Shutterstock)

Dom će živnuti ako mu dodate zanimljive detalje poput cvjetnih motiva. Biljke u kuću donose život, a vi još malo prirode unesite uz pomoć boja i starih stolnjaka. Evo kako!

Boja slika maštu - za početak izaberite neke stare posude za cvijeće te ih obojite veselo i cvjetno. Potrebne su vam boje na bazi vode i malo mašte naravno. Na posudama ništa ne mora biti savršeno, vaša opuštenost i kreativnost su dovoljni da nekada stara posuda izgleda savršeno. Još kad u nju posadite cvijeće, definitivno će biti dizajn by you.

Ako vam stolice više ne izgledaju novo kao kad ste ih kupili, bacite se na posao. Izbrusite ih šmirgl papirom i prebojite s onim istim bojama na bazi vode. Nijansa je naravno po izboru. Kad se podloga osuši, iscrtajte cvijetove. Za kraj sve premažite lakom na bazi vode.

Zakoračite u prirodu - istu stvar možete ponoviti s komodom. Osim bojanja namještaj možete 'podignuti' i sa starim stolnjakom. Naravno ne tako da ga stavite na komodu, već da izrežete neke posebne cvjetne dijelove s naravno starog stolnjaka. Ljepilom koje se koristi za decoupage tehniku zalijepite na komodu koju ste prethodno ofarbali i opet sve premažite lakom na bazi vode.  Ako vam stolice više ne izgledaju novo kao kad ste ih kupili, bacite se na posao. Izbrusite ih šmirgl papirom i prebojite s onim istim bojama na bazi vode. Nijansa je naravno po izboru. Kad se podloga osuši, iscrtajte cvijetove. Za kraj sve premažite lakom na bazi vode.

Cvijeće možete 'posuti' po bilo kojem drvenom komadu namještaja i kuća, stan ili vikendica će vam odmah izgledati toplije. To ne moraju uvijek biti cvjetovi iako s njima rijetko možete pogriješiti. Dom će vam izgledati chic, kreativno i opuštajuće. Osvrnut ćete se oko sebe i crpiti energiju iz vašeg cvjetnog prostora skoro pa kao da ste u prirodi.      

15.08.2011. 16:01:00
http://metro-portal.hr/osvjezite-dom-cvijecem/46177/