Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2008. 22:44:16

Osvetnička misija na Anfieldu

Liverpool i Chelsea sastaju se u polufinalu Lige prvaka treći put u posljednje četiri sezone

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)

Od dolaska Romana Abramoviča na Stamford Bridge, Chelsea je postao jedan od najvećih klubova današnjice. ‘Bluesi’ su osvojili sve trofeje osim jednog jedinog. Onog koji najviše priželjkuje ruski multimilijarder - trofej Lige prvaka.

Dok je Mourinho bio trener, Chelsea je dvaput došao jako blizu, ali oba je puta zapeo na istom mjestu - na Anfieldu. To su bili dvoboji koji će se dugo pamtiti. Prije tri godine Liverpool je izbacio Chelsea nakon  diskutabilnog gola Garcije. Dan-danas još nije sigurno je li lopta Španjolca prošla gol-liniju. Prošle sezone bilo je još dramatičnije - ‘redsi’ su prošli dalje nakon lutrije jedanaesteraca.

Sada na klupi ‘bluesa’ više nije Mourinho, nego Avram Grant. U Londonu se nadaju da je Izraelac spreman razbiti to prokletstvo polufinala, a engleski mediji su se raspisali da je ovo utakmica koja će reći je li Grant trener za visoke domete...
Izraelac je već započeo psihološki rat s drugom stranom. Nedavno je rekao da je Steven Gerrard igrač po njegovom ukusu. A kad to netko iz Chelseaja kaže, onda ‘pohvaljeni’ obično i završi na Stamford Bridgeu.

SastaviLIVERPOOL: Reina, Carragher, Hyypia, Škrtel, Aurelio, Kuyt, Mascherano, Alonso, Gerrard, Torres, Crouch
CHELSEA: Cech, Belletti, Carvalho, Terry, A. Cole, Makelele, Ballack, Lampard, J. Cole, Kalou, Drogba

- Ne zabrinjavaju me Grantove izjave, zna se čiji je Gerrard igrač - rekao je trener Liverpoola Rafa Benitez koji je bio jako sretan nakon posljednjeg treninga. Naime, dobio je konačnu potvrdu da je Gerrard zaliječio ozljedu i da će biti spreman za utakmicu.
- Gerrard je spreman, a Fernando Torres neviđeno ‘napaljen’. Od Torresa očekujem da riješi utakmicu. On je naš ključni igrač - zaključio je Benitez.

S druge strane, Chelsea je načet ozljedama. Trebali bi igrati u najjačem sastavu, ali je pitanje u kakvom su stanju Ballack, Drogba i Lampard...

Polufinalni susret na  Anfieldu počinje u 20.45.    (VM)

21.04.2008. 22:44:16
http://metro-portal.hr/osvetnicka-misija-na-anfieldu/6160/