Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2011. 16:59:00
VERBALNI DELIKT

Osuđena na 15 godina zatvora zbog uvrede kraljevskoj obitelji

Tajlanđanka poznata po nadimku Da Torpedo, osuđena je zbog govora održanog tijekom prosvjeda organiziranih u znak potpore protjeranom premijeru te zemlje

Fotografija vijesti

Da verbalni delikt nije samo izmišljotina naše bivše vladajuće stranke u odlasku pokazuje i primjer iz Tajlanda, gdje je jedna pripadnica tzv. „crvenih košulja", skupine odane premijeru Thaksinu Shinawatri koji se nalazi u egzilu, zbog uvrede kraljevskoj obitelji osuđena na 15 godina zatvora, javlja Hina.

Daranee Charncherngsilapakul, poznata po nadimku Da Torpedo, zbog često izgovaranih uvreda protiv kraljevske obitelji, osuđena je zbog govora održanog tijekom prosvjeda organiziranih u znak potpore Thaksinu 2008.

Sud ju je osudio na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od tri puta po pet godina "jer je u tri različite prigode izgovorila uvrede", rekao je za France Presse njezin odvjetnik Prawais Prapanugool. "Rekla je kako namjerava uložiti žalbu, jer je u potpunosti izgubila povjerenje u sudski sustav", dodao je.

Kraljevska obitelj na Tajlandu nema nikakvu političku ulogu, no ima iznimno važan status, što ga neki promatrači uspoređuju sa statusom "poluboga". Krajem studenoga 61-godišnji muškarac osuđen je na 20 godina zatvorske kazne jer je poslao četiri sms- poruke u kojima vrijeđa monarhiju.

15.12.2011. 16:59:00
http://metro-portal.hr/osudjena-na-15-godina-zatvora-zbog-uvrede-kraljevskoj-obitelji/66415/