Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 13:02:00
BLOKADA

Taksisti: Ostali smo bez benzina i bez posla

VIDEO - Dok su zastupnici u Gradskoj skupštini raspravljali o rebalansu proračuna, taksisti su blokirali ulaz u Staru gradsku vijećnicu

Taksiste je razljutila odluka Skupštine
Taksiste je razljutila odluka Skupštine (CROPIX)

"Ostali smo bez benzina. I bez posla", jedino je što su zagrebački taksisti htjeli komentirati nakon što su saznali da se u Skupštini neće raspravljati o prijedlogu gradske uprave koji je za njih bio povoljniji od onoga što predlažu klubovi zastupnika jer predviđa uvođenje manjeg broja novih taksista.

Govoreći o rebalansu, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić je naglasio kako se već u prvoj polovici godine vidjelo da se proračun ne puni planiranom dinamikom pa je sada i smanjen na 6,6 milijardi.

HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić primjetio je da se rebalans izglasa uvijek kad se dovodi u pitanje opstanak Skupštine. "Uspjeli ste izvući za Holding veće dotacije, a da ondje nije napravljeno ništa da građani bolje žive", dodao je.

Davor Bernardić (SDP) se založio da se ubuduće za mjesnu samoupravu dade više novca, više ovlasti, ali i više odgovornosti. Na zahtjev HSS-ovih zastupnika rasprava je prekinuta kako bi se riješio problem s taksistima koji prosvjeduju pred Skupštinom, a stanku je tražio i SDP. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 13:02:00
http://metro-portal.hr/ostali-smo-bez-benzina-i-bez-posla/50313/