Metro-portal.hr

objavljeno 25.07.2021. 20:53:00
ZAPAMTITE :)

Osobina najsretnijih parova

Prema ovoj studiji, najvažniji čimbenik zadovoljstva u vezi kad je u pitanju moć nije međusobni odnos snaga, već osobna razina moći koju svaka osoba za sebe vjeruje da ima

Baš tako! ;)
Baš tako! ;) (Arhiva)

Ma što vi mislili o tome, nije tako teško shvatiti što je potrebno da biste bili dobar par, štoviše, sretni - komponente poput međusobnog povjerenja, poštovanja i predanosti postoji još jedan bitan faktor za sretnu vezu - visok osjećaj osobne moći.

Do tih su podataka došli nakon intervjuiranja 181 para, koji su u prosijeku osam godina proveli zajedno, a barem mjesec dana zajedno i žive. Sudionici u dobi od 18 do 71 godine odgovarali su na pitanja o raznim aspektima veze, poput predanosti, a istraživači su izračunali i odnos snaga među partnerima.

>> Što to zapravo rade sretni parovi? >>

Jedan od autora studije dr. Robert Körner s Instituta za psihologiju MLU objasnio je da u ovom slučaju 'moć' podrazumijeva utjecaj na druge ljude i uspješno odupiranje pokušajima drugih da utječu na njihovu sreću.

Prema ovoj studiji, najvažniji čimbenik zadovoljstva u vezi kad je u pitanju moć nije međusobni odnos snaga, već osobna razina moći koju svaka osoba za sebe vjeruje da ima.

>> Što rade sretni parovi - naučite i primjenite >>

"Da bi održali sretnu vezu, oba partnera moraju imati priliku donositi odluke o zajedničkom životu; jer u suprotnom neće biti zadovoljni", rekao je Körner i dodao da su subjektivni osjećaj moći i sposobnosti slobodnog djelovanja posebno pozitivno utjecali na kvalitetu odnosa.

25.07.2021. 20:53:00
http://metro-portal.hr/osobina-najsretnijih-parova/133333/