Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2018. 21:34:00
MA DA?

Osobe sa zadovoljavajućim seksualnim životom sklonije prevari?

Muškarci koji su imali veći broj kratkotrajnih veza prije braka varat će češće od žena s istom prošlošću.

Stvarno zanimljivo :)
Stvarno zanimljivo :) (Pixabay)

Može li se nevjera predvidjeti? Neki kažu da ne, dok se drugi protive takvoj isključivoj tvrdnji i čak prostiru dokaze da je to ipak moguće.

Tri se godine na Sveučilištu u Floridi provodila studija na 233 novopečenih mladenaca i pritom su se postavile ključne pretpostavke o tome što potiče nevjeru.

Začuđujuće je upravo to da je otkriveno kako će supružnika prevariti upravo oni koji su zadovoljni svojim seksualnim životom, a razlog tome vjerojatno je taj što je njihovo generalno razmišljanje o seksu pozitivnije.

Starost, privlačnost i seksualna prošlost također igraju ulogu u svemu tome - mlađe i manje atraktivne žene varaju više. Isto tako, češće varaju muškarci oženjeni za  manje privlačne žene.

Muškarci koji su imali veći broj kratkotrajnih veza prije braka varat će češće od žena s istom prošlošću.

No, istraživanje je uspjelo pronaći dvije tehnike koje bi mogle minimizirati šanse za bračnu nevjeru. Radi se o "namjernom ignoriranju" i namjernom kritiziranju" romantičnih partnera.

Osobe koje bi pribjegavale namjernom ignoriranju (odnosi se na partnerovu privlačnost, a ne samog partnera) i namjernom kritiziranju (unutarnje kritiziranje partnerove privlačnosti) pokazale su manje želje za prevarom, što znači da je njihova veza imala veće izglede za uspjeh.

Istraživači se nadaju da će njihova saznanja pomoći ljudima poboljšati psihološku sposobnost korištenja vještina koje im pomažu izbjeći nevjeru.

Piše: Andrea Holi
16.02.2018. 21:34:00
http://metro-portal.hr/osobe-sa-zadovoljavajucim-seksualnim-zivotom-sklonije-prevari/110341/