Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2009. 19:13:58
bih:

Osnovana stranka koja okuplja nezadovoljne Dodikovom politikom

Zdravko Krsmanović, poznati protivnik Milorada Dodika, osnovao je Novu socijalističku partiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milan Radulović/Cropix)

U Bosni i Hercegovini je u srijedu registrirana još jedna politička stranka koja okuplja uglavnom bosanske Srbe nezadovoljne politikom aktualnog predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika.

Zdravko Krsmanović, načelnik općine Foče poznat po otvorenom protivljenju Dodikovoj politici, potvrdio je novinarima u Banjoj Luci kako je registrirao Novu socijalističku partiju (NSP).

Krsmanović je ujedno potvrdio kako je napustio Socijalističku partiju (SP) čiji je bio dopredsjednik.

Socijalistička partija koalicijski je partner Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) a Krsmanović je na stranačkom kongresu održanom početkom prosinca izgubio na izborima za stranačkog čelnika od predsjednika stranke Petra Đokića.

Pojavile su se sumnje kako je Đokićeva pobjeda bila "namještena" što je izazvalo raskol unutar Socijalističke partija, a potom i do isključenja Krsmanovića iz stranke.

"Nakon kongresa (SP) i mog isključenja iz te stranke obećao sam javnosti nastaviti političko djelovanje i to i činim", izjavio je Krsmanović.

Ustvrdio je kako NSP već ima pet tisuća registriranih članova među kojima je i velik broj onih koji su napustili SP.

Najavio je kako će nova stranka usmjeriti svoju energiju na borbu protiv raširenog kriminala i korupcije te se zalagati za dosljednu decentralizaciju, posebice unutar Republike Srpske gdje je sva vlast koncentirana u Banjoj Luci odnosno u Dodikovim rukama. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 19:13:58
http://metro-portal.hr/osnovana-stranka-koja-okuplja-nezadovoljne-dodikovom-politikom/28723/