Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2009. 21:17:44
okončana talačka kriza

Oslobođen kapetan Phillips, ubijena tri gusara

Nakon 5 dana uspješno je oslobođen američki kapetan kojeg su oteli somalski gusari.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Kapetan američkog kontejnerskog broda Maersk Alabama oslobođen je u nedjelju iz ruku somalskih gusara koji su ga od srijede držali kao taoca, izvijestio je CNN pozivajući se na izjavu visokog američkog dužnosnika.

Kapetana Richard Phillipsa četvorica somalskih gusara držali su zatočenog na čamcu za spašavanje, na pučini Indijskog oceana oko 200 nautičkih milja ispred obala Somalije, nakon što je 20-člana američka posada Maersk Alabame u srijedu spriječila njihov pokušaj zauzimanja broda.

Američki dužnosnik je za CNN kazao da kapetan Phillips neozlijeđen i u dobrom stanju, a da su trojica od četvorice gusara ubijena, dok je četvrti zarobljen.

Phillips je doveden na palubu raketnog razarača USS Bainbridge, koji se cijelo vrijeme talačke krize nalazio u blizini čamca za spašavanje.

Obitelj kapetana Phillipsa u Underhillu, u američkoj saveznoj državi Vermont je obaviještena, a ostale pojedinosti o oslobađanju kapetana objavit će brodar Maersk Line Limited, čije je sjedište u Norfolku, u Vrginiji, najavio je CNN.(hina/metro-portal)

12.04.2009. 21:17:44
http://metro-portal.hr/oslobodjen-kapetan-phillips-ubijena-tri-gusara/16533/