Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2012. 10:55:34
LAND DOWN UNDER

Osjetite sve čari Australije u Zoološkom vrtu

Posjetitelji će biti upoznati s biljnim i životinjskim svijetom Australije, a moći će i zaigrati australski nogomet s momcima iz Zapruđe Giantsa, Zagreb Hawksa i Velika Gorica Bombersa

Fotografija vijesti

U zagrebačkom Zoološkog vrta sutra se organizira "australski dan", tijekom kojega će posjetitelji moći upoznati životinjski svijet Australije, ali i neke od običaja tog dalekog kontinenta, priopćeno je iz ZOO-a, javlja Hina. 

U sklopu edukativnog programa koji će u subotu, 5. svibnja, trajati od 11 do 18 sati, posjetitelji zagrebačkog Zoološkog vrta moći će doznati mnoštvo zanimljivosti o fauni Australije.

"Mnogi životinjski svijet te čudesne zemlje vezuju u prvom redu uz simpatične klokane i koale, no australsko more i divljina skrivaju i neke od najopasnijih životinja na Zemlji. Zbog toga će u Vrtu biti postavljena izložba fotografija opasnih i smrtonosnih životinja Australije," najavljuje edukator zagrebačkog ZOO-a Tomislav Krizmanić.

Pripremljene i zanimljive likovne radionice za djecu, bit će organizirana i poduka u australskom nogometu, te pekarska radionica.

Članovi klubova Zagreb Hawks, Zapruđe Giants i Velika Gorica Bombers podučavat će mališane australskom nogometu, a u subotu, točno u podne, nekoliko će se nogometaša Dinama predvođenih Josipom Šimunićem okušati u australskom nogometu, najavljuju iz zagrebačkog ZOO-a.

U pekarskoj će radionici posjetitelji moći kušati AZNAC kolačiće. Riječ je o keksima koje su osmislile supruge vojnika Australije i Novog Zelanda u Prvom svjetskom ratu želeći im na bojište dostaviti ukusne, hranjive, ali teško kvarljive slastice, najavljuju iz zagrebačkog ZOO-a i ističu da je program pripremljen zahvaljujući Veleposlanstvu Australije.

04.05.2012. 10:55:34
http://metro-portal.hr/osjetite-sve-cari-australije-u-zooloskom-vrtu/70656/