Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2011. 12:16:00
NESREĆA U TŽD-U

Osijek: U eksploziji bivše tvornice žigica ozlijeđeno pet osoba

Uzroci eksplozije se ne znaju, za sada je prekinut očevid i čekaju se stručnjaci iz Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba

U eksploziji u osijeku ozlijeđeno pet ljudi
U eksploziji u osijeku ozlijeđeno pet ljudi (Osijek-Online.com)

U snažnoj eksploziji koja se jutros oko 6,30 sati dogodila u zgradi bivše Tvornice žigice Drava u središtu Osijeka, pet je osoba ozlijeđeno i prevezeno u osječki Klinički bolnički centar, od kojih su dvije mlađe žene zadobile teške ozljede, jedna prsnog koša a druga ekstremiteta, javlja Hina.

Uzroci eksplozije se ne znaju, za sada je prekinut očevid i čekaju se stručnjaci iz Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba da obave očevid i utvrde točan uzrok eksplozije, rekao je glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Marko Ćaleta.

Osječki vatrogasci, koji su odmah izašli na mjesto nesreće, ugasili su požar koji se, na sreću, nije proširio na cijelu zgradu.

Bivša osječka Tvornica žigica Drava, osnovana 1856. - samo 23 godine nakon pojave prve žigice u svijetu, godinama ne radi. Golema zgrada djeluje zapušteno. Susjedi iz okolnih zgrada koje je uznemirila snažna eksplozija nezadovoljno su komentirali kako su se i pribojavali da se nešto ne dogodi u pogonima gdje, kako su isticali, nitko ne zna šta sve od opasnih tvari ima.

U dijelu bivše osječke šibicare navodno se obavljala reciklaža plastičnih boca, a desetak radnika koji su se jutros zatekli u zgradi, prema neslužbenim podatcima, čistili su prostorije. Na mjesto nesreće došli su osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji su izrazili zabrinutost zbog te nesreće.

Dio ulica oko bivše šibicare policija je ogradila i zatvorila za prometovanje. Osječani izražavaju nezadovoljstvo što se u samom središtu grada dozvolilo da godinama propada zgrada u kojoj je radio velik broj radnika, a koja je sada u privatnom vlasništvu.

28.05.2011. 12:16:00
http://metro-portal.hr/osijek-u-eksploziji-bivse-tvornice-zigica-ozlijedjeno-pet-osoba/59371/