Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2009. 21:34:18
'NASLIJEĐE'

Osijek prezadužen, a blagajna prazna

Osječki gradonačelnik šokiran je stanjem gradskog poslovanja, a tvrdi i kako su plaće zaposlenih upitne zbog dugovanja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)

Novi osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo koji je prošlog tjedna dužnost preuzeo od Ante Đapića izjavio je kako je šokiran zatečenim stanjem. "Trebat će vremena, ozbiljnog rada i odricanja da se stanje dovede u red", rekao je Bubalo i dodao kako "svaki dan otkriva nove dubioze" te da su rashodi Grada Osijeka trenutno za više od 68 milijuna kuna veći od prihoda.

"Grad je praktično već u blokadi što znači da su možda upitne i plaće oko 300-tinjak zaposlenika", rekao je osječki gradonačelnik. Ocijenio je kako je nevjerojatno što su ispostavljeni računi na 'okrugle cifre', što je nelogično i ukazuje da nešto nije u redu".

Osječki gradski proračun je 591 milijun "što je očito prenapuhano te ćemo ga rebalansom morati rezati za 50-tak milijuna", kazao je Bubalo. Kao poseban problem istaknuo je što svaki dan stižu na naplatu računi gradskih tvrtki koji "u ovom trenutku iznose više od 19 milijuna kuna ".

U nizu primjera koje je iznio kao drastične primjere lošeg i opasnog poslovanja Bubalo je naveo i račune bez ugovora, a najavio je da se idućih dana nastavlja s češljanjem svih ugovora i gradskog poslovanja.

Bubalo je napomenuo kako će se u srpnju u Osijeku održati Europsko prvenstvo u streljaštvu, a Grad nema osiguranih 14 milijuna kuna za tu namjenu. "Nešto moramo poduzeti jer se Osijek sigurno neće blamirati pred europskom i svjetskom javnošću".

Izvor: Hina

09.06.2009. 21:34:18
http://metro-portal.hr/osijek-prezaduzen-a-blagajna-prazna/18719/