Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2011. 19:52:00
OBRAZOVANJE ZA EUROPU

Osijek dobiva doktorski studij kulturologije

Otvaranjem trogodišnjeg poslijediplomskiog studija kulturologije i europskih studija na osječkom sveučilištu na korak smo do Europe, poručuju iz Sveučilišta

Fotografija vijesti

Prvi naraštaj studenata upisan je na novootvorenu Doktorsku školu društveno-humanističkih znanosti, pri sveučilištu Josipa Juraja Štrosmajera u Osijeku, javlja Hina. Škola je ustrojena po uzoru na poznate europske škole i za sada izvodi nastavu na interdisciplinarnim studijima kulturologije i europskih studija.

Oba studija, istaknuto je, odvijaju se u suradnji s Institutom društvenih znanosti "Ivo Pilar".

Rektorica osječkog sveučilišta Gordana Kralik izrazila je zadovoljstvo uvođenjem prvih poslijediplomskih interdisciplinarnih europskih studija u Hrvatskoj i dodala kako je "sveučilište prepoznalo trenutak i položaj u kojem se Hrvatska nalazi uoči potpisivanja pristupnog ugovora s EU-om".

Visoko školstvo uključuje pravne, gospodarske i političke čimbenike integracije Hrvatske u veliku europsku zajednicu, ali i proučavanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti i Hrvatske i okružja, istaknula je Kralik.

Studiji traju tri godine, odnosno šest semestara, a oni koji ga završe stječu akademski stupanj doktora znanosti.

Zadovoljstvo uvođenjem doktorskog studija kulturologije izrazila je pročelnica sveučilišnog odjela za kulturologiju Jasmina Lovrinčević, naglasivši kako je riječ o suvremenu pristupu studiju kojim se sveučilište "svrstava u sam vrh europskog obrazovanja".

15.11.2011. 19:52:00
http://metro-portal.hr/osijek-dobiva-doktorski-studij-kulturologije/65511/