Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2013. 14:01:00
K'O PRAVI PROFIĆ

Osam kuhinjskih trikova koji će oduševiti vašu partnericu

Pogledajte što se dogodi kad spojite mušku lijenost s jedne te potrebu da u svemu impresioniraju žene s druge strane

Kako ispasti frajer u kuhinji :)
Kako ispasti frajer u kuhinji :) (Arhiva)

Bez obzira na to jeste li početnik u kuhanju koji samo želi zadiviti svoju bolju polovicu ili prekaljeni profesionalac koji trenira za svoj vlastiti kulinarski show na lokalnoj televiziji, ovih 10 fenomenalnih kuhinjskih trikova ostavit će sve vaše prijatelje i članove obitelji impresioniranima. A svi znamo da je to apsolutno najvažnija stvar u kuhanju. Pa krenimo.

1. Očistite nar u nekoliko sekundi pomoću drvene kuhače

Ukoliko ne volite nar (mogranj, šipak), to je vjerojatno zbog toga što ga ili nikad niste probali, ili nemate živaca za čišćenjem bobica. I dok neki ljudi preporučaju čišćenje nara u zdjeli s vodom, postoji još brža metoda: presijecite ga na pola, raširite i udarajte po kori drvenom kuhačom. Želite li vidjeti kako se to radi, prekočite na 2. minutu videa.

2. Ogulite tvrdo kuhano jaje bez imalo muke

Klasično guljenje tvrdo kuhanih jaja može biti prava gnjavaža, stoga je krajnje vrijeme da počnete to raditi efikasno. Postoje dva glavna načina. Prvi je taj da jaje u ljusci naprosto prerežete na pola i izvadite polovice čajnom žličicom, dok drugi zahtijeva malo pripreme, ali u konačnici je najbrži. Kuhajte jaja u posudi s vodom koja ih prekriva dva centimetra 12 minuta, a za vrijeme kuhanja u vodu dodajte žličicu sode bikarbone. Nakon toga ih ohladite, razbijte vrhove i snažno puhnite u jedan od njih, kao što možete vidjeti u videu. Vrlo cool.

3. Iskrcajte 12 limenki Cole u hladnjak u manje od pet sekundi

Ovo je jedan vrlo jednostavan trik, koji mnogima uglavnom ne padne na pamet. Otvorite oba kraja kutije, stavite ju na policu hladnjaka i rukom gurnite limenke u hladnjak. Brzo i jednostavno.

4. Prerežite jabuku na pola bez noža

Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne volite jesti cijelu jabuku, a nemate pri ruci nož ili drugi alat s kojim možete jabuku prerezati na kriške, postoji jednostavan način da to učinite vlastitim rukama, i to uz tek malo prakse. Odvojite peteljku i nađite udobno mjesto na jabuci da ju čvrsto primite palcem. Nakon toga ju naprosto razdvojite na pola. Pogledajte video i uvjerite se kako je stvar puno jednostavnija nego što na prvu zvuči.

5. Dekantirajte vino blenderom u manje od minute

Ljubitelji vina koriste dugi proces zvan dekantiranje kako bi prozračili vino prije konzumacije, u namjeri da vino poprimi svoj puni okus. Mnogi taj proces smatraju nepotrebno dugim ritualom za koji prosječna osoba uglavnom nema volji ni vremena. Ukoliko vam ne smeta činjenica da blendanje vina u blenderu uglavnom ne djeluje pretjerano fensi (ali napravi posao), pogledajte kako u svega 60 sekundi možete omogućiti prozračivanje svog vina do punog okusa.

6. Ogulite glavicu češnjaka u svega nekoliko sekundi

Radite li kakvo jelo koje zahtijeva cijelu glavicu češnjaka, guljenje i čišćenje svakog režnja posebno pravi je gubitak vremena. Sve što trebate jest zdrobiti glavicu rukom da se raspadne te ju staviti između dvije metalne posude i snažno protresti desetak sekundi. Ne zaboravite nakon jela neutralizirati miris češnjaka čašom hladnog mlijeka!

7. Ogulite krumpir bez muke

Ukoliko ne želite gubiti vrijeme nagnuti nad sudoperom dok sporo gulite krumpire, slijedite ovaj trik za brzo i efikasno guljenje. Krumpire skuhajte u kori, maknite s vatre, stavite u ledeno hladnu vodu na nekoliko sekundi, izvadite i stisnite s obje ruke i odvojite koru.

8. Otvorite bocu pive bez otvarača

Bez obzira na to jeste li izgubili svoj otvarač ili naprosto želite zadiviti prijatelje, postoji mali milijun načina za efikasno otvaranje pivske boce, od ruba stola, preko upaljača, pa sve do trepavica (da, trepavica!). Preskočite na 4:30 u videu i pogledajte gdje i kako sve možete otvoriti bocu pive.

05.04.2013. 14:01:00
http://metro-portal.hr/osam-kuhinjskih-trikova-koji-ce-oduseviti-vasu-partnericu/69879/