Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2019. 17:01:00
NAJAVE

Orkestar Dobre Vibracije, Zagrebačka filharmonija i Modest Musorgski

Zajednički nastup članova Orkestra Dobre Vibracije i Zagrebačke filharmonije u KD Lisinski

Bit će vruće
Bit će vruće (KDV)

Zagrebačka filharmonija i NVO Klub Dobre Vibracije pozivaju Vas na koncert MUSORGSKI ROCKS koji će se održati u petak, 15. ožujka 2019.g. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati.

Zagrebačka filharmonija tom će prilikom nastupiti pod vodstvom svog šefa dirigenta Davida Danzmayra, uz pratnju Orkestra Dobre Vibracije, pijanista Filipa Faka i rock banda koji se sastoji od vrhunskih instrumentalista: Matije Moslavca, Dinka Jankovića, Borisa Novaka i Renata Palatinuša.

Orkestar Dobre Vibracije je projekt NVO Kluba Dobre Vibracije kojim se mladima s teškoćama u razvoju osigurava bavljenje kulturno-umjetničkim aktivnostima.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije i MInistarstva kulture RH. Mladi u ovom orkestru su virtuozi na instrumentu zvanom život. Iako suočeni s višestrukim komunikacijskim eškoćama, sa svojim srcima prepunim radosti i ushićenja svladavaju najteže životne "dionice".

Ovaj virtuozitet je prepoznat i od strane Zagrebačke Filharmonije koja projekt podupire ovom zajedničkom i jedinstvenom izvedbom kompozicije "Slike s izložbe" Modesta Petroviča Musorgskog.

11.03.2019. 17:01:00
http://metro-portal.hr/orkestar-dobre-vibracije-zagrebacka-filharmonija-i-modest-musorgski/117391/