Metro-portal.hr

objavljeno 11.11.2013. 08:01:00
TEODOR

Orkanska bura prepolovila Hrvatsku

Za sav promet zbog orkanskog vjetra zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje u oba smjera, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Krčki i Paški most te riječka obilaznica

Snažni udari bure zatvorili prometnice
Snažni udari bure zatvorili prometnice (Arhiva)

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera (obilazak za ostala vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar - D3) i Jadranska magistrala (D8) između Bakra i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 od čvora Draga do Šmrike (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec i na A7 između čvorova Vežica i Draga dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između tunela Male Kapele i čvora Otočac te čvorova Zadar 2 i Pirovac. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. 

Tramvajski promet redovit, u autobusnom poteškoće

Unatoč nevremenu, tramvajski promet u Zagrebu od jutra je redovit na svim linijama, a poteškoće se, uglavnom zbog srušenh stabala, javljaju u autobusnom prometu, izvijestio je Zagrebački električni tramvaj (ZET) nešto prije 7 sati.

ZET javlja kako je jako nevrijeme zahvatilo šire gradsko područje te prouzrokovalo poteškoće u autobusnom prometu. Zbog stabala koja su se prepriječila preko prometnica autobusi linije 129 (Vrhovec - Mandaličina) voze skraćeno do starog okretišta na Vrhovcu. 

Autobusne linije 103 (Britanski trg - Kraljevec), izvanredna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) i 226 (Kaptol - Remete - Svetice) do daljnjega su obustavljene.

11.11.2013. 08:01:00
http://metro-portal.hr/orkanska-bura-prepolovila-hrvatsku/81528/