Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2018. 17:15:00
NAJAVE

Oridano Gypsy Jazz Band promovira novi album u Saxu!

Na albumu "Swing of Swings", za razliku od prošlog izdanja na kojemu su bile isključivo Django Reinhardtove kompozicije, zastupljene su najizvođenije gypsy jazz uspješnice

Gotovo godinu dana nakon fantastičnog koncerta u Saxu, Oridano Gypsy Jazz Band vraća se na „mjesto zločina" u subotu, 20. siječnja, a tom prilikom predstavit će svoj četvrti album „Swing of Swings". Cijena ulaznice u pretprodaji je 30 kuna i može se kupiti tijekom radnog vremena kluba, a na dan će koštati 40 kuna.

ORIDANO GYPSY JAZZ BAND je jazz/swing bend iz Zagreba koji djeluje u sastavu Orjen Ridanovic (lead gitara), Aldo Fosko (klarinet/piano), Gustav Barišin (double bass) i Milivoj Majdak (rhytm guitar). Prije već spomenutog „Sring of Swings" izbacili su tri albuma: „Oridano" (2013), „Swing 14" (2014) i „Hot Club of Croatia" (2016). Bend je osnovan u proljeće 2010. godine, nakon jazz radionice u Grožnjanu. Fascinacija opusom Djanga Reinhardta, kao i ljubav prema gypsy jazzu ih je okupila i rezultirala formiranjem kvinteta. Od 2011. do 2017. godine pojavili su se na brojnim domaćim i međunarodnim pozornicama, među kojima su jazz klubovi, festivali, javna događanja, TV i radio nastupi.

"Swing of Swings" svojevrsni je nastavak priče "Hot Club of Croatia", započete s istoimenim albumom (Oridano Gypsy Jazz Band - Hot Club of Croatia) izdanog 2016. za izdavačku kuću Hitchtone Music & Promotion, a ona će službeno izdati i ovaj album početkom ožujka koji će biti dostupan na svim važnijim online servisima (iTunes, Deezer, Spotify...) i YouTube kanalu.

Na albumu "Swing of Swings", za razliku od prošlog izdanja na kojemu su bile isključivo Django Reinhardtove kompozicije, zastupljene su najizvođenije gypsy jazz uspješnice kako na nastupima Oridano Gypsy Jazz Banda, tako i na najvećim svjetskim festivalima ovog žanra kao što je primjerice "Festival Django Reinhardt - Samois sur Seine". To su kompozicije poput "Coquette", "Wawes of Danube", "Topsy".

Uz standardnu postavu benda na ovom izdanju zabilježena je i njihova suradnja s virtuoznim harmonikašem Miroslavom Navračićem te klarinetistom i saksofonistom Franjom Stojakovićem kao gostujućim glazbenicima.

11.01.2018. 17:15:00
http://metro-portal.hr/oridano-gypsy-jazz-band-promovira-novi-album-u-saxu/109656/