Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2010. 13:57:43
HSP PORUČIO

Organizirat ćemo odgovarajući doček predsjedniku Tadiću

HSP je danas u povodu skorog posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru, Ovčari i Paulin Dvoru najavio kako će mu "organizirati odgovarajući doček"

Traže ispriku, a ne žaljenje
Traže ispriku, a ne žaljenje (CROPIX)

Predsjednik te stranke Danijel Srb nije još htio govoriti o detaljima najavljenog dočeka, rekavši samo kako će "program, koji će biti organiziran po cijeloj Hrvatskoj, biti pristojan i dostojanstven". Namjera im je, kako su poručili, uputiti jasnu poruku kojom se traži isprika, a ne žaljenje zbog počinjenih zločina. Isprika znači priznavanje odgovornosti za politiku koju su u Srbiji vodili Tadićevi prethodnici, ustvrdio je Srb.

Za HSP je također neprihvatljivo stavljanje u istu razinu Vukovara i Paulin Dvora, te u tome vide poraz hrvatske diplomacije koja, kako tvrdi Srb, nije smjela pristati na izjednačavanje odgovornosti. "Žalimo zbog svih nevinih žrtava bez obzira na nacionalnu pripadnost", poručio je dodajući ipak kako je "Paulin Dvor bio eksces a ne pravilo." Osim toga, kako je podsjetio, za zločin u Paulin Dvoru podignute su i optužnice, dok za sve ostale zločine u okolnim selima nije podignuta niti jedna.

Komentirajući nedavni susret premijera Hrvatske i Slovenije Jadranke Kosor i Boruta Pahora, Srb je rekao kako rješavanje problema hrvatskih štediša Ljubljanske banke pred Bankom za međunarodna poravnanja u Baselu, nije dobro za Hrvatsku. "Prenošenje tog problema u sustav sukcesije imovine cijele bivše Jugoslavije, zapravo je onemogućavanje hrvatskim štedišama da dođu do svojih štednih uloga koje su držali u Ljubljanskoj banci", rekao je Srb.

Prijedlog o zajedničkom zrakoplovstvu Hrvatske i Slovenije, po tvrdnjama Danijela Srba, iznesen je s hrvatske strane, bez konzultacija sa stručnjacima iz sustava vojne hijerarhije. Za HSP su neprihvatljive i medijske najave prema kojima bi cijela vojna eskadrila trebala biti stacionirana u Cerklju u Sloveniji. Hrvatska svoje borbeno zrakoplovstvo mora imati pod svojom kontrolom i na svom tlu, poručio je Srb. (hina/metro-portal)

28.10.2010. 13:57:43
http://metro-portal.hr/organizirat-cemo-odgovarajuci-docek-predsjedniku-tadicu/50431/