Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2008. 00:29:25

Oproštaj Reala od Lige prvaka!

Roma, Chelsea, Schalke, Manchester United, Arsenal, Fenerbahçe i Barcelona u četvrtfinalu

Taddei je u 73. minuti sjajno reagirao na ubačaj Tonetta
Taddei je u 73. minuti sjajno reagirao na ubačaj Tonetta (Reuters)

Nakon Milana, još jedan europski velikan oprostio se od Lige prvaka. Roma se na Santiago Bernabeuu nije odlučila za čuvanje prednosti iz prve utakmice i kao nagrada za hrabru igru stigla je još jedna pobjeda nad Real Madridom (2-1). Ozljedama osakaćeni ‘kraljevi’ većim dijelom utakmice nisu mogli parirati rastrčanim Rimljanima i Bernd Schuster će idućih par dana javnosti morati objašnjavati zašto se Real oprostio od Lige prvaka već u osmini finala. Realova ‘greška u koracima’ nije se dogodila Chelseau. Grantova momčad suvereno je prošla Olympiacos i pokazala da je, kako ezona odmiče, sve opasnija na svim frontama. Možda najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela je Schalke. Nijemci nisu oduševili svojom defenzivnom taktikom u Portu, no lutrija 11-eraca bila je sretna za njih.

U Madridu je odigrana utakmica s dva lica. Prvih 70 minuta nije obilovalo uzbuđenjima, no sama završnica ponudila je ‘ludnicu’. Roma se zgusnula na sredini terena i u prvom poluvremenu čak je više prijetila. Najljepši trenutak dogodio se u 18. minuti kada je Aquilani sa 35 metara pogodio vratnicu, a u nastavku akcije udarac istog igrača obranio je Casillas. Real se u organizaciji napada dosta mučio, teško su Robinho i Baptista prolazili kroz obranu Rome, a i Raul je bio odsječen. Najbolju priliku ‘kraljevi’ su imali u 49. minuti kada je Baptista pogodio vratnicu.

Nevolje za Real počele su se javljati u 65. minuti kada je ušao Mirko Vučinić. Crnogorac je prvo pogodio gredu, a u 71. minuti isprovocirao je crveni karton Pepea. Dvije minute kasnije Real je kapitulirao. Tonetto je centrirao, a Taddei je trzajem glave loptu skrenuo u mrežu.

Tada je izgledalo da je Real gotov, no pogodak Raula u 75. minuti promijenio je kompletnu situaciju na terenu. Španjolci su napadali kao osice, nizali su se korneri, a talijanska obrana panično je nabijala loptu što dalje od gola. Ipak, pravu priliku nisu imali, a s druge strane Roma je uspjela iskoristiti jedan kontranapad. Panuccijevu asistenciju iskoristio je Vučinić i tako zapečatio sudbinu Real Madrida...

Jednako uzbudljivo je bilo u Portu, gdje je domaćin cijelu utakmicu ‘mljeo’ Schalke, ali do gola su stigli tek četiri minute prije kraja zahvaljujući sjajnom udarcu Lisandra s vrha 16-erca. Međutim, to nije bilo dovoljno. Nijemce je spasio vratar Neuer obranivši niz teških udaraca, a na koncu i dva jedanaesterca. Ivan Rakitić ušao je tek u 110. minuti i svoj penal je sigurno izveo...  (METRO) 

Liga prvakaREZULTATI: Porto - Schalke 2-4 nakon jedanaesteraca; 1-0 (Lisandro 86, 0-1), Real (M) - Roma 1-2 (Raul 75/Taddei 73, Vučinić 90, 1-2), Chelsea - Olympiacos 3-0 (Ballack 5, Lampard 25, Kalou 48, 0-0) Milan - Arsenal 0-2 (Fabregas 84, Adebayor 90, 0-0), ManU - Lyon 1-0 (Ronaldo 41, 1-1), Barcelona - Celtic 1-0 (Xavi 3, 3-2), Sevilla - Fenerbahçe 5-5 (11 m); 3-2 (Alves 5, Keita 9, Kanoute 41/Deivid 41, 79, 2-3).
Inter i Liverpool (0-2) će uzvratnu utakmicu odigrati 11. ožujka.
Ždrijeb četvrtfinala (i polufinala) je 14. ožujka u Nyonu...

 

06.03.2008. 00:29:25
http://metro-portal.hr/oprostaj-reala-od-lige-prvaka/3999/