Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2008. 20:59:56

Oprah Winfrey kao egipatski faraon

Daniel Edwards posljednje djelo posvetio slavnoj voditeljici

Voditeljica u zlatnom izdanju
Voditeljica u zlatnom izdanju

Kontroverzni američki kipar Daniel Edwards svoje posljednje djelo posvetio je slavnoj voditeljici, prikazavši je kao faraona, jer smatra da je ona upravo to u očima većine Amerikanaca.

Daniel Edwards, kako prenosi net.portal, napravio je skulpturu Oprah Winfrey pod nazivom The Oprah Sarcophagus.

Brončane obline

Edwards je inače poznat po tome da izobličuje svoje ‘modele’ pa je tako skulptura Oprah inspirirana Egiptom i izradio ju je tako da jako podsjeća na Tutankamonov sarkofag.

Iako se Oprah već godinama uspješno bori s viškom kilograma, ona je u Edwardsovim očima još uvijek punija žena kovrčave kose.

Edwards je njezin kip napravio u bronci.

Posveta slavnima5 radova Edwards je posvetio britanskom princu Harryju, kubanskom vođi Fidelu Castru, princezi Diani, posrnuloj zvijezdi Britney Spears, Paris Hilton i, naravno, Oprah Winfrey.Besmrtna voditeljica

Kaže da Oprah ovim postaje besmrtna te ističe da je njegov rad posveta ženi koju Amerikanci smatraju gotovo pa živućom boginjom.

Ovo djelo je, kao i većina Edwardsovih radova, uznemirilo duhove diljem SAD-a, ali ne zbog izgleda slavne voditeljice, već zbog načina na koji ju je prikazao.

Jedan od njegovih najšokantnijih radova je kip mrtvog princa Harryja koji leži kraj Biblije i u rukama drži krunu svoje preminule majke, princeze Diane

Osim Harryja, izradio je i kip Fidela Castra, zatim Britney Spears u prirodnoj veličini kako rađa, a tu je i kip mrtve Paris Hilton po kojoj hoda njezin psić Tinkerbell. 

Punija žena Skulptura Oprah inspirirana je Egiptom i izražena tako da jako podsjeća na Tutankamonov sarkofag. Iako se Oprah već godinam uspješno bori s viškom kilograma, ona je u Edwardsovim očima još uvijek punija žena.  

Piše: METRO
03.02.2008. 20:59:56
http://metro-portal.hr/oprah-winfrey-kao-egipatski-faraon/2153/