Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2008. 23:18:36

Opozicija preko ZERP-a htjela srušiti Vladu

ZAGREB •  Oporbene stranke svojim su ponašanjem u Saboru prigodom glasovanja o odgodi primjene ZERP-a željele srušiti Vladu, izjavio je jučer u Bruxellesu premijer Ivo Sanader.

Dodao je kako je oporba glasovala protiv odgode, ne zato jer je protiv europskih ambicija, već zbog internih razloga.

“Mogu reći da sam i ja iščitao da su neki očekivali da će nastupiti kriza Vlade, a s govornice sam poručio da to ne očekuju.”

Josip Friščić
predsjednik HSS-a  

- Shvatili su da jedan koalicijski partner neće podržati prijedlog Vlade i pokušali su srušiti Vladu, ali nisu uspjeli, dobili smo 77 od 153 glasa, što je 50 posto plus jedan. To je bilo dovoljno i to je demokracija - kazao je Sanader. HDZ-u su potporu za odgodu ZERP-a u zadnji čas u Saboru dala tri zastupnika HDSSB-a, među njima i Branimir Glavaš koji je samo zbog toga kasno navečer doputovao iz Osijeka.

Premijerove optužbe da su preko ZERP-a  željeli srušiti Vladu, u opoziciji su demantirali. I u SDP-u i u HNS-u jučer su ponavljali kako problem nije opozicija, nego Vlada koja nije uspjela biti jedinstvena. (METRO)

I Pupovac prijetiMilorad Pupovac za banjolučku je Alternativnu televiziju kazao da će njegova stranka preispitati svoje sudjelovanje u vlasti ako Vlada prizna neovisnost Kosova. Pupovac smatra kako, dovede li odluka Vlade stranku SDSS u ‘delikatan položaj’, postoji rizik da preispitaju sudjelovanje u takvoj Vladi. 

13.03.2008. 23:18:36
http://metro-portal.hr/opozicija-preko-zerp-a-htjela-srusiti-vladu/4349/