Metro-portal.hr

objavljeno 03.03.2011. 11:09:00
SABOR

Oporba traži datum izbora, Hebrang: Situacija u zemlji je dobra

Zoran Milanović je zatražio očitovanje premijerke o aktualnim događajima u zemlji, HDZ-ovci ne vide nikakve probleme

Andrija Hebrang i Jadranka Kosor
Andrija Hebrang i Jadranka Kosor (Dragan Matic / Cropix)

Dok se prosvjednicima pridružuje sve veći broj nezadovoljnih građana, saborski zastupnici još uvijek se vrte oko pitanja tko je koga optužio za financiranje prosvjeda. SDP je ponovno zatražio očitovanje o optužbama koje je na račun oporbe iznio glasnogovornik Vlade, a Hebrang tvrdi da problemi ne postoje.

Kao i jučer, Milanović je stanku zatražio odmah po otvaranju sjednice Sabora, uz obrazloženje kako SDP to zahtijeva zbog stanja u glavnom gradu i državi, a tom se zahtjevu potom pridružio i Dinko Burić u ime Kluba HDSSB-a.

Potom se za riječ javio i Andrija Hebrang, koji je stanku zatražio u ime Kluba HDZ-a, ali kako bi "obrazložili da je dobra situacija u Gradu Zagrebu".

Predsjednik Sabora Luka Bebić potom je odredio desetominutnu stanku.

Izjave zastupnika:

Milanović: "Ljudi su bijesni, Europsku uniju će gledati kao neprijatelja, što ne smijemo dopustiti. Mi nismo Libija, ne želimo predaju vlasti na ulici, ali Hrvatska ne može čekati godinu dana do sljedećih izbora. Objavite datum."

Hebrang: "Situacija u Zagrebu i Hrvatskoj je dobra. Ajmo do završetka pregovora ruku pod ruku da Hrvatskoj uskratimo još ovu muku."

03.03.2011. 11:09:00
http://metro-portal.hr/oporba-trazi-datum-izbora-hebrang-situacija-u-zemlji-je-dobra/56052/