Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2010. 14:15:36
BINYAMIN BEN ELIZER:

Operacije Mossada odobrava isključivo izraelski premijer

Nekadašnji izraelski ministar obrane izjavio je kako premijer nikome nije obavezan podnositi račune o aktivnostima Mossada koje odobri

(Getty Images)

Izraelska obavještajna služba Mossad za svoje tajne operacije mora dobiti jedino pristanak premijera, kazao je u nedjelju ministar industrije i nekadašnji ministar obrane Binyamin Ben Eliezer.

"Sve ovisi o premijeru. Nije obavezan podnositi račun vladi kada šefu Mossada da dopuštenje da djeluje. Šef vlade može, ako želi, informirati ministra obrane, ali to nije obaveza", izjavio je Ben Eliezer na vojnom radiju.

Ben Eliezer ostao je neodređen oko odgovornosti Mossada u ubojstvu pripadnika Hamasa Mahmuda Al-Mabhua prošlog mjeseca u hotelu u Dubaiju.

"Ne znam radi li se o nama, no za mene je važan rezultat", rekao je on. "Ne bojim se međunarodnih posljedica. Nitko nije očekivao da svijet mirno reagira na tako dramatičan događaj. Zato treba krenuti dalje, za šest mjeseci više nitko o tome neće govoriti, sve će biti u redu", dodao je Ben Eliezer.

Šef policije u Dubaiju Dahi Kalfan kazao je u četvrtak da je "99 posto, ako ne i 100 posto siguran da Mossad stoji iza ubojstva" za koje se krivično goni 11 osoba s lažiranim europskim putovnicama. (hina/metro-portal)

21.02.2010. 14:15:36
http://metro-portal.hr/operacije-mossada-odobrava-iskljucivo-izraelski-premijer/33679/