Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2021. 14:21:00
AKCIJA

Open Wing Alliance protiv Hard Rock Internationala

Ova cage-free kampanja usmjerena na Hard Rock udružuje snage utjecajnih organizacija za zaštitu životinja iz cijelog svijeta

Nesite normalna jaja
Nesite normalna jaja (Arhiva)

Koalicija Open Wing Alliance danas je pokrenula globalnu cage-free kampanju usmjerenu na tvrtku Hard Rock International. Cilj ove kampanje, koju vodi više od 75 velikih organizacija za zaštitu životinja, je potaknuti navedenu tvrtku da u svojim restoranima i hotelima prestane koristiti jaja iz okrutnih baterijskih kaveza i obvežu se na nabavu onih iz nekaveznog uzgoja u svih svojih 217 lokacija diljem svijeta.

Međunarodnu kampanju vode organizacije članice Open Wing Alliance-a, globalne koalicije udruga udruženih radi poboljšanja dobrobiti kokoši uzgajanih na tvorničkim farmama. Ova cage-free kampanja usmjerena na Hard Rock udružuje snage utjecajnih organizacija za zaštitu životinja iz cijelog svijeta, uključujući osječku Udrugu Pobjede, kako bi ih pozvali na preuzimanje odgovornosti za nehumane uvjete koji se svakodnevno odvijaju u njihovom lancu opskrbe.

„Kao vodeće turistički atraktivno mjesto prisutno u svim većim gradovima širom svijeta, među čijim se krilaticima ističu one poput „Voli sve-posluži sve", „Odvojite vrijeme da budete dobri", „Spasimo planet" i „Sve je jedno", Hard Rock ima odgovornost suvislo se pozabaviti pitanjem patnje koju svakodnevno trpe životinje uzgajane u njihovom lancu opskrbe", izjavljuje Alexandria Beck, direktorica Open Wing Alliance-a. "Jednom važnom odlukom Hard Rock ima priliku poboljšati život milijunima kokoši uzgajanih radi jaja."

Trenutno Hard Rock nema niti jednu društveno odgovornu politiku vezanu za dobrobit životinja u niti jednoj od svih svojih 217 poslovnica diljem svijeta. Jaja i proizvodi od jaja iz njihovih lanaca opskrbe dolaze s industrijskih farmi koje kokoši drže u malim, prljavim kavezima. Uobičajeno je da šest do deset pilića dijeli jedan kavez koji nije veći od primjerice ladice kuhinjskog ormarića. Kavezi su toliko mali i pretrpani da sprječavaju kokoši u ispunjavanju svojih osnovnih životnih potreba te im onemogućavaju prirodno ponašanje. Vrlo često im dijelovi tijela zapnu za rešetke kaveza, što rezultira slomljenim dijelovima kostima i raznim deformitetima, a gotovo sve pate od gubitka perja zbog svakodnevnog stresa. Neke kokoši, iscrpljene ili zbog onemogućenog kretanja, budu pregažene do smrti od ostalih kokoši s kojima dijele životni prostor. Bez postojanja jedne jedine politike dobrobiti životinja u bilo kojoj od svih svojih poslovnica, Hard Rock je suučesnik u zlostavljanju životinja.

Kako potražnja potrošača za jajima iz nekaveznog uzgoja sve više raste, brojne svjetske tvrtke odlučuju postati cage-free. Neke od najvećih svjetskih tvrtki obvezale su se da će prestati koristiti jaja potekla iz baterijskih kaveza u svojim lancima opskrbe, a među njima su i lideri vlastite industrije poput tvrtki Restaurant Brands International, Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Mondelez, Compass Group, Shake Shack, Famous Brands, Costa Coffee i Barilla. Hard Rock se, međutim, odbija pridružiti ovom globalnom pokretu ka poboljšanju dobrobiti životinja.

Koalicija Open Wing Alliance pokrenula je peticiju na Change.org i vodit će bitku raznim okupljanjima, akcijama na društvenim mrežama, reklamama i drugim akcijama kojima se zainteresirani mogu priključiti uz upute na web-stranici HardRockHorrors.com. 24. veljače 2021. tisuće aktivista iz cijelog svijeta sudjelovat će u globalnom akcijskom danu te pokrenuti takozvani "tweetstormu" s ciljem da se Hard Rock obveže na cage-free poslovanje u svim svojim lokacijama širom svijeta.

Za više informacija posjetite HardRockHorrors.com, a peticiju potpišite na: http://chng.it/MK4hmsQpC6.

24.02.2021. 14:21:00
http://metro-portal.hr/open-wing-alliance-protiv-hard-rock-internationala/130568/