Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2013. 16:40:00
NOVOSTI

Opel Adam Rocks - koncept crossover

Javnost se izuzetno povoljno izjasnila za ovaj automobil, te su u Opelu pokazali palac gore za njegovu serijsku proizvodnju

Sjajna studija ide u serijsku proizvodnju
Sjajna studija ide u serijsku proizvodnju (Automania)

Jedan od koncepata koji će doživjeti serijsku proizvodnju je crossover verzija Opel Adama koji je na Salonu automobila u Ženevi (održan početkom 2013.) pokazan u obliku Opel Adam Rocks koncepta. Javnost se izuzetno povoljno izjasnila za ovaj automobil, te su u Opelu pokazali palac gore za njegovu serijsku proizvodnju.

Tako će se Opel Adam Rocks suočiti s konkurentima na tržištu kao što su Volkswagen Cross Up! i Fiat Panda 4×4. Za očekivati je kako će serijska verzija Opel Adam Rocks dolaziti samo s prednjim pogonom, jer bi 4x4 pogon jako povisio cijenu. Koristit će se isti motori kaoi kod serijskog 'običnog' Opel Adama.

Ponuda motora bit će proširena novim 1,0-litarskim trocilindričnim SIDI Turbo motorom najveće snage 115 KS i najvećeg okretnog momenta 66 Nm.

Dok je sasvim sigurno kako serijska verzija Adam Rocks dolazi na tržište tijekom 2014. godine, najavljivana topless karoserijska verzija Adam Cabrio još uvijek nije službeno potvrđena.

Više pročitajte na portalu Automania.hr 

18.10.2013. 16:40:00
http://metro-portal.hr/opel-adam-rocks-koncept-crossover/81137/