Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2019. 18:01:00
PRIPAZITE

Opekotine od sunca trebaju zarasti same

Nekada nenanošenje kreme za sunčanje odgovarajućeg faktora završi kobno. Jednostavno koža pocrveni i pojave se opekline, a nekoliko dana kasnije dolazi i do guljenja kože

Zaštitite se na vrijeme
Zaštitite se na vrijeme (Arhiva)
Guljenje kože nakon sunčanja posljedica je nenanošenja kreme za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorom na vrijeme. Ipak, treba izbjegavati guljenje kože jer mogu ostati ožiljci.

Nekada nenanošenje kreme za sunčanje odgovarajućeg faktora završi kobno. Jednostavno koža pocrveni i pojave se opekline, a nekoliko dana kasnije dolazi i do guljenja kože. Evo zašto guljenje kože prstima i na silu nije dobra ideja.

Ukoliko se ne nanese krema za sunčanje na vrijeme posljedice su opekline od sunca, a nešto kasnije i spaljena koža koju svi obično gule prstima. Ipak, ovo ne bi trebalo raditi iz dva razloga.

Prvo jer se tako nejednako gule dijelovi kože, a samim time postoji opasnost od nastanka ožiljka i oštećenja kože. Isto tako, koža će se sama oguliti određenom brzinom i nema potrebe to raditi na silu.

Opekline i guljenje kože samo su još jedan podsjetnik da uvijek treba nanijeti kremu za sunčanje odgovarajućeg faktora i na vrijeme.

17.07.2019. 18:01:00
http://metro-portal.hr/opekotine-od-sunca-trebaju-zarasti-same/119599/