Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2012. 17:10:20
DOBA

Online studiranje na hrvatskom

Otvaranjem studijskog centra u Zagrebu, po prvi put se omogućuje međunarodno priznat online studij za građane s hrvatskog govornog područja

Mariborski DOBA Fakultet predstavio se u Zagrebu
Mariborski DOBA Fakultet predstavio se u Zagrebu (MPR)

Na današnjoj konferenciji za medije DOBA Fakultet za uporabne poslovne i društvene studije Maribor predstavio je program online obrazovanja na hrvatskom jeziku. Otvaranjem studijskog centra u Zagrebu, po prvi put se omogućuje međunarodno priznat online studij za građane s hrvatskog govornog područja. Magistarski program Međunarodno poslovanje u trajanju od dvije godine, prve će polaznike primiti u akademskoj godini 2012./2013.

Online studiranje jamči fleksibilnost obrazovnog procesa- nastavni materijal dostupan je bilo kada i bilo gdje, a proces studiranja u potpunosti je prilagođen individualnim potrebama. U svakom trenutku, studenti imaju podršku dodijeljenog osobnog mentora što uvelike doprinosi kvaliteti obrazovnog procesa i izvršavanju studijskih obveza. Online studij DOBA Fakulteta temelji se na suvremenim pedagoškim pristupima, a cijeli se studij izvodi u virtualnom nastavnom okruženju koje je predstavila Polona Baloh, voditeljica studijskih centara u inozemstvu.

O prednostima online studiranja na današnjoj su konferenciji govorili doc. dr. Viljem Pšeničny, dekan Doba Fakulteta, prof. Jasna Dominko Baloh, direktorica Doba Fakulteta, Polona Baloh, direktorica studijskih centara u inozemstvu, a putem livestreaminga uživo se iz Münchena javio i jedan od studenata, Aleksandro Rabuzin koji je s prisutnima podijelio svoje iskustvo online studiranja. Konferenciji je prisustvovao i Rok Srakar, predstavnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj koji je istaknuo važnost ovakvih projekata i suradnje dviju zemalja.

Online studiranje osigurava niz prednosti u odnosu na klasično studijsko obrazovanje. Magistarski program na DOBA Fakultetu za uporabne poslovne i društvene studije jamči međunarodno priznatu diplomu iz Međunarodnog poslovanja te je idealna forma studiranja za zaposlene osobe koje nemaju vremena pohađati jedan od magistarskih programa koji se izvode na klasičan način."- naglasio je prilikom predstavljanja DOBA Fakulteta dekan Doba Fakulteta, doc. dr. Viljem Pšeničny.

DOBA Fakultet za uporabne poslovne i društvene studije Maribor je samostalan visokoškolski zavod osnovan u prosincu 2003. i spada u poslovnu grupu DOBA. Doba fakultet najveći je privatni fakultet u Sloveniji sa EU standardima, međunarodnim priznanjem, najsuvremenijim programima i 12- godišnjem iskustvu u online obrazovanju koje izvodi kao jedini fakultet u Jugoistočnoj Europi u cjelini.

15.05.2012. 17:10:20
http://metro-portal.hr/online-studiranje-na-hrvatskom/71005/