Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2021. 17:01:00
KONCERTI

Koncert Branimira Norca "Otvoriti krletku" u MM centru

Branimir će otvoriti koncerte u MM-u upravo stavcima koji su zapisani na te dane prije tri godine te će teme Krletke iskoristiti kao polazišnu točku putovanja

Branimir Norac
Branimir Norac (Arhiva)

Otvoriti krletku koncertni je je projekt klarinetista, multiinstrumentalista i kompozitora Branimira Norca koji će se održati 19. i 20. ožujka u MM centru (Studentski centar u Zagrebu, Savska 25). Cijena ulaznice je 25 kuna, možete ih kupiti na blagajni Teatra &TD i na ulaznice.hr. Koncerti počinju u 20:00.

Branimir Norac u svom radu isprepliće utjecaje različitih glazbenih stilova pa se tako u njegovoj glazbi mogu čuti utjecaji minimalizma, elektroničke, ambijentalne, folklorne ali i pop glazbe.

Naziv koncerta nadovezuje se na kompoziciju Krletka za proljeće, koju je umjetnik napisao prije tri godine uglazbljujući svoje dnevničke zapise. Radilo se o procesu prebacivanja latiničnog pisma u brajevo, a zatim uglazbljivanja točkica brajeva pisma kako bi se od jezičnog značenja dobilo glazbeno. Na taj način Branimir je pokušao sačuvati doživljaj jednog osobnog perioda, konzervirati ga u kapsulu umjetnosti. Krletka je propitivala umjetnost kao zapis unutrašnjeg vremena, emocionalnog odraza unutar nekog perioda i mogućnost komuniciranja unutrašnjeg stanja s drugima. Svaki stavak te kompozicije bio je jedan datum dnevnika, a svaki datum dobio je svoj akord.

Branimir će otvoriti koncerte u MM-u upravo stavcima koji su zapisani na te dane prije tri godine te će teme Krletke iskoristiti kao polazišnu točku putovanja građenog od prethodno zapisanih kompozicija za klavir i klarinet isprepletenih s novom, improviziranom glazbom.

Otvoriti krletku značilo bi otvoriti se novom, dopustiti gledati stvari novim očima, otisnuti se u avanturu, pohrliti u novo proljeće raširenih krila.

11.03.2021. 17:01:00
http://metro-portal.hr/oncert-branimira-norca-otvoriti-krletku-u-mm-centru/130857/