Metro-portal.hr

objavljeno 28.02.2011. 09:29:00
SUKOB S POLICIJOM

Oman: Prosvjednici blokirali ceste, traže političke reforme

Prosvjednici su blokirali ceste u Omanu koje vode prema glavnoj izvoznoj luci i rafineriji, došlo je do sukoba s policijom

Oman
Oman (YouTube)

Raste broj ubijenih u nedjeljnim sukobima s policijom u sultanatu Omanu. Najmanje šest osoba stradalo je u prosvjedima u kojima nezadovoljno stanovništvo traži političke reforme, prenosi Hina. Prosvjednici su u ponedjeljak blokirali ceste koje vode prema glavnoj izvoznoj luci i rafineriji.

Oko 1.000 prosvjednika zapriječilo je tijelima cestu, blokirajući na taj način ulazak u industrijski dio obalnoga grada Sohara, u kojemu se nalaze luka, rafinerija i tvornica aluminija. Više stotina gnjevnih prosvjednika demonstriralo je na glavnoj cesti, nakon što je u nedjelju policija na njih otvorila vatru. Od vlade traže političke reforme, mogućnost zaposlenja i bolje plaće.

"Prema najnovijim podacima u jučerašnjim prosvjedima ubijeno je šest prosvjednika", rekao je za Reuters liječnik državne bolnice u Soharu. Očevici su ranije izvijestili o dvije ubijene osobe. Neki su kazali kako je policija koristila gumene metke, no nekoliko ih je kazalo kako su na prosvjednike ispaljivali prave metke.

28.02.2011. 09:29:00
http://metro-portal.hr/oman-prosvjednici-blokirali-ceste-traze-politicke-reforme/55906/