Metro-portal.hr

objavljeno 30.10.2018. 12:01:00
FESTIVALI

Olof Dreijer, Randomer i Francois X pojačavaju prvi No Sleep festival

Drugstore će za vrijeme No Sleep Festivala postati mjesto u kojem će se čuti brojni glazbeni stilovi, od najveće domaće trap zabave koju je Beograd vidio, preko afro, bass, acid, electro i house zvuka, pa sve do krcatih techno aftera

Lineup se popunjava
Lineup se popunjava (LAA)

Nakon što je objavljen strahovit program glavne pozornice No Sleep Festivala, koji predvode Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge i brojni drugi koji će tijekom tri noći nastupati u novom i daleko većem Novom Hangaru u Luci Beograd, vrijeme je došlo i za maratonski program slavnog beogradskog kluba Drugstore!

Listu izvođača predvodi famozni Olof Dreijer iz švedskog dua The Knife koji čini sa svojom sestrom Karin, a koju smo ove godine, također premijerno, slušali na Exitu kao Fever Ray! U popularnoj "techno katedrali", od petka, 16. studenog, pa sve do podneva u nedjelju 18. studenog, nastupit će oko 30 izvođača koje osim Olofa Dreijera predvode vodeće techno zvijezde nove generacije, pariški doajen i No Sleep favorit François X, te britanski DJ i producent u nezadrživom usponu ka vrhu - Randomer!

Drugstore će za vrijeme No Sleep Festivala postati mjesto u kojem će se čuti brojni glazbeni stilovi, od najveće domaće trap zabave koju je Beograd vidio, preko afro, bass, acid, electro i house zvuka, pa sve do krcatih techno aftera uz neke od najtraženijih izvođača koji tresu floorove maratonskih klubova kakvi su berlinski Berghain ili pariški Concrete.

A u oba ova kluba gotovo svakog mjeseca nastupa Francois X koji će u petak 16. studenog u Drugstoru preuzeti DJ pult u jutarnjim satima, nakon što Dax J zatvori ultimativnu techno noć u Luci Beograd. Na ovom afteru pridružit će mu se i beogradski elektronski genijalac MKDSL, te b2b duo iz Music Reactions tima koji čine njihovi rezidenti Betomeng i RAR.

Ipak, ludnica u Drugstoru počinje mnogo ranije - već od 22 sata u klubu Drugstore okupljaju se najveće beogradske trap ekipe, najtraženiji beogradski hip-hop DJ kolektiv Vatra, trap dio čuvene izdavačke kuće Bassivity zvano Gassivity i sve popularniji mladi DJ trio FAM! Specijalni gosti ovog velikog trap partyja bit će reperi u najvećem "gasu" na sceni: Surreal, Mili i Fox, a noć otvara DJ Bajko Felix iz Loudpack Zone ekipe čiji specijalni gost je mladi reper u usponu Elon, ponikao u 197 Gangu čije vrijeme tek dolazi! Trap party do jutra pretvorit će se poslije u pravi techno after čime će program prve noći trajati maratonskih 14 sati! A dok se No Sleep Festival bude nastavljao s dnevnim zabavama i panel diskusijama na drugim lokacijama, Drugstore će se "odmoriti" za drugu, još dužu noć!

U subotu, 17. studenog u klubu nas očekuje prava subotnja ludnica uz stilove kao što su african pop, batucada, kuduro, cumbia, R'n'B, electro, hip-hop, bass house, garage i stilove kojima je teško pronaći pravi opis. Upravo tako bi se mogao opisati i zvuk koji nam donosi Olof Dreijer, famozni umjetnik iz švedskog sastava The Knife, čiji rijetki, izuzetno vješti i krajnje euforični DJ setovi predstavljaju pravi festivalski raritet rezerviran samo za pažljivo odabrana mjesta i program koji on osobno odobri, a u kojem osim glazbene širine mora postojati i rodna ravnopravnost. Od afro remiksa pjesama grupe The Knife, u njegovom setu se može čuti i nestvarno isproduciran melodični techno koji radi po imenom Oni Ayhun, ali i semplovi R'n'B zvijezda poput Beyonce, ili live snimak sa sirijske svadbe! Njemu će se pridružiti i beogradska DJ heroina Sonja Sajzor, čiji su izuzetno energični nastupi u Drugstoru uvijek krcati do vrha, a da to bude slučaj i na No Sleep Festivalu, u tome će joj pomoći i uigrani klupski tandem Vojkan Bećir i Vanja Bursać.

Jutro je rezervirano za Randomera, britansku techno zvijezdu u nezadrživnom usponu ka svjetskom vrhu čija diskografija je jednako bogata i široka kao i njegovi setovi u kojima nema ništa statično ili monotono, već poput cijele ove noći, mnoštvo stilova je u funkciji visoke energije za samo finale festivala u nedjeljno prijepodne! Njemu će se pridružiti i domaći live techno duo Stepniak koji čine Jan Nemeček i Bane Jovančević, a sama završnica No Sleep Festivala, set kojim se nekad u nedjeljno podne i zatvara ovogodišnje izdanje, donosi nam Concrete DJs ekipa u sastavu Luka Concrete i Bojan Vukmirović.

Paralelno s programom velikog kluba, za sve one koji cijene iskustvo putovanja kroz "all-night" setove, u malom klubu nastupat će udarni rezidenti kluba Drugstore, Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402 koji za DJ pult staje u petak 16. studenog navečer, dok će sutradan, u subotu 17. studenog, na DJ maraton se otisnuti famozni Filip Xavi!

No Sleep Festival 2018 - Step into the Next Chapter:

No Sleep Festival u organizaciji EXIT tima i uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, bit će održan na više lokacija u Beogradu, dok će se centralni događaji uz vrhunsku produkciju održati u Novom Hangaru u Luci Beograd koja će svake noći primati nekoliko tisuća posjetitelja u svoje industrijsko okruženje.

Festivalske ulaznice po cijeni od 230 kn i VIP ulaznice po 370 kn mogu se kupiti na prodajnim mjestima Entria i Ticket Shopa.

30.10.2018. 12:01:00
http://metro-portal.hr/olof-dreijer-randomer-i-francois-x-pojacavaju-prvi-no-sleep-festival/115140/