Metro-portal.hr

objavljeno 26.06.2019. 11:31:00
SAZNAJEMO

OLIVAL Magnezij klorid – grčevi i napetost u mišićima nestaju u tren oka

Osim što opuštaju bolne i napete mišiće, ujedno pospješuju uklanjanje suvišne tekućine i toksina iz tijela, smanjujući otečenost i dajući osjećaj lakoće

Olival Magnezij linija
Olival Magnezij linija (Olival)

Suvremeni način života s mnogo obaveza, a malo odmora, često nas dovede do toga da smo doslovce u grču, toliko napeti i iscrpljeni da svaka stanica u našem tijelu žudi za opuštanjem i oporavkom. Na sreću, postoji prirodno rješenje - magnezij. Ovaj superheroj među mineralima doista baš svakoj našoj stanici daje snagu i energiju.  

Magnezij u nama pokreće više od 300 različitih, životno važnih funkcija. Ključan je za normalan rad srca, mozga, živaca i mišića te za čvrstoću kostiju i zubi. Također je nužan za cirkulaciju, imunitet, probavu, detoksikaciju...

Možemo se opskrbiti magnezijem na više načina, počevši od prirodnih namirnica koje njime obiluju: zelenog lisnatog povrća, orašastih plodova, sjemenki, mahunarki, cjelovitih žitarica i morskih plodova.  Zbog stresa i napora često su nam potrebne dodatne količine magnezija, pa se on preporučuje i u obliku dodataka prehrani odnosno suplemenata.

Tijelo odlično prima magnezij i putem kože, u obliku masažnih gelova i ulja - upravo na taj način magnezij ulazi izravno u krvotok pa se gotovo trenutačno mogu opustiti napeti mišići i smiriti bolni grčevi.

Vodeći hrvatski proizvođač prirodne kozmetike, OLIVAL, lansirao je dva nova proizvoda: Magnezij gel i Magnezij ulje za masažu i opuštanje mišića. Ovi proizvodi sadrže blagotvoran magnezijev klorid - prirodnu mineralnu sol koja se dobiva isparavanjem morske vode. U ovom obliku magnezij ima visoku iskoristivost u organizmu, pa Olivalovi Magnezij gel iMagnezij ulje brzo pružaju olakšanje od grčeva, boli i napetosti.

OLIVAL Magnezij gel idealan je za masažu nakon sportskih aktivnosti i drugih napora. Opušta i regenerira umorne mišiće te poboljšava pokretljivost. Obogaćen je mentolom koji ugodno hladi kožu.

OLIVAL Magnezij ulje visokokoncentrirana je otopina magnezijeva klorida s teksturom nalik ulju, a namijenjena je masaži kože, zglobova i mišića. Pruža trenutno olakšanje nakon bavljenja sportom i drugih napora.

• Grčevi, napetost i umor u mišićima često se pojavljuju i zbog premalo kretanja (npr. višesatnog sjedenja ili stajanja). Gel i ulje OLIVAL Magnezij olakšavaju i takva stanja te smanjuju osjećaj "teških nogu" koji je osobito izražen u vrijeme ljetnih vrućina.

• Gel i ulje OLIVAL Magnezij mogu se koristiti i kao dodaci kupkama za noge ili tijelo. Osim što opuštaju bolne i napete mišiće, ujedno pospješuju uklanjanje suvišne tekućine i toksina iz tijela, smanjujući otečenost i dajući osjećaj lakoće.

• Magnezij obnavlja, umiruje i hidratizira kožu pa ona postaje baršunasto meka i svježa nakon masaže gelom ili uljemOLIVAL Magnezij.

26.06.2019. 11:31:00
http://metro-portal.hr/olival-magnezij-klorid-grcevi-i-napetost-u-misicima-nestaju-u-tren-oka/119227/