Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2009. 09:09:25
PREMIJERKINA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

Ohrabreni uspjesima i optimizmom krenimo u nove izazove

Na izmaku mučne 2009. Kosor je u narednoj godini obećala graditi Hrvatsku bez privilegiranih i nedodirljivih

(Dragan Matić/ CROPIX)
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor zaželila je danas svim hrvatskim građankama i građanima, u ime vlade i osobno, uspješnu i sretnu novu 2010. godinu.

"Dočekujući godinu u kojoj ćemo obilježiti 20. obljetnicu prvih slobodnih, demokratskih i višestranačkih izbora u Hrvatskoj sa zadovoljstvom i ponosom ističem da smo u ova dva desetljeća ostvarili san mnogih hrvatskih naraštaja", istaknula je u čestitki premijerka Kosor.

Podsjetivši da je Hrvatska postala stalnom članicom NATO-saveza i kako kao pouzdan i priznat partner sudjeluje u promicanju mira širom svijeta, predsjednica vlade ocijenila je i da je Hrvatska također važan faktor stabilnosti i sigurnosti u regiji jugoistočne Europe.

"Deblokirali smo pregovore s EU. U Bruxellesu se već piše Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji što jasno pokazuje da smo ušli u samu završnicu povijesnog puta koji će nas vratiti tamo gdje nam je oduvijek mjesto, u krugu najrazvijenijih zapadnih demokracija", stoji u čestitki.

"Svjesni svojih uspjeha na međunarodnom planu, jednako smo svjesni i svih teškoća s kojima se susrećemo i zadataka koji su pred nama", kaže premijerka Kosor istaknuvši da u novoj 2010. godini "nećemo odstupiti u provođenju naših primarnih ciljeva".

"Bit ćemo odlučni u jačanju hrvatskog gospodarstva te dosljedni u očuvanju svakog radnog mjesta. Ostat ćemo čvrsti i beskompromisni u borbi protiv svakog oblika korupcije kao i skrbi za najosjetljivije skupine našega društva, umirovljenike, obitelji i nezaposlene.

U novoj nas godini očekuje i nastavak reformi potrebnih za izgradnju pravne i socijalne države, Hrvatske bez privilegiranih i nedodirljivih, za vladavinu zakona i rada."

"Poštovane i drage hrvatske građanke i građani, pozivam Vas da se u 2010. godini okupimo odlučni u daljnjoj izgradnji naše domovine, ohrabreni uspjesima i s optimizmom krenemo u nove izazove", ističe se na kraju novogodišnje čestitke hrvatske premijerke Jadranke Kosor. (hina/metro-portal)

30.12.2009. 09:09:25
http://metro-portal.hr/ohrabreni-uspjesima-i-optimizmom-krenimo-u-nove-izazove/29620/