Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2010. 11:42:46
ZA DJECU

'Oh, kako je lijepa Panama' na daskama Dječjeg kazališta Dubrava

Predstava će mališane naučiti kako ponekad nismo ni svjesni da je ono što imamo vrijedno i lijepo te da je ponekad dovoljno stvari pogledati iz drugog kuta - OSVOJITE ULAZNICE

Oh, kako je lijepa Panama
Oh, kako je lijepa Panama (DKD)

U nedjelju, 31. listopada u 18 sati u Dječjem kazalištu Dubrava možete pogledati predstavu 'Oh, kako je lijepa Panama', u režiji Mariusa Schienera, ostvarenu u suradnji s Hum nakladom d.o.o.

O predstavi:

Janosch
Oh, kako je lijepa Panama
igrana predstava (4-9 godina)
trajanje: 40 minuta
datum premijere: 26. travnja 2009.

"Oh, kako je lijepa Panama", pomislili su Tigar i Medo, dva dobra prijatelja i krenuli u potragu za zemljom svojih snova. Nisu baš bili sigurni gdje je ta Panama pa putem doživljavaju mnogobrojne pustolovine i susrete sa raznim životinjama. Na kraju, ne sluteći da hodaju u krug, vratili su se kući i shvatili kako je baš njihov stari dom zemlja njihovih snova.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Ponekad, tek kada promatramo stvari iz nekog drugog kuta, možemo uočiti njihovu ljepotu. Janosch kaže da svatko oduvijek živi u raju, samo što ga ne prepoznaje.

Janoscheva slikovnica Oh, kako je lijepa Panama prvi je put izdana 1978. godine, a već sljedeće godine dobila je nagradu za najbolju dječju knjigu godine u Njemačkoj. Janosch je ondje na svakom koraku, u svakoj dječjoj ladici. Rođen 11. ožujka 1931. u Poljskoj, ilustrator je i pisac koji slovi kao najpoznatiji dječji autor njemačkog govornog područja. Njegove su knjige prevedene na mnoge jezike i dobitnik je brojnih nagrada za dječju književnost. Svojom toplinom i ljubavlju obilježava djetinjstvo od najranije dobi.

Redatelj: Marius Schiener
Asistentica redatelja: Ljubica Obradović
Prijevod i adaptacija: Konstilija i Božo Markota
Scenografkinja: Mirta Vekić
Kostimografkinja: Jasmina Kosanović
Autor glazbe: Vlatko Panić
Koreografkinja: Dora Blažević
Oblikovanje rasvjete: Dražen Čretni
Fotografije: Božidar Raos

Igraju:
Nina Benović (Tigar)
Slavko Sobin (Medo)
Mario Krstanović (Lisica, Krava, Vrana)
Vlatko Panić (Zec za klavirom)

Cijena ulaznice je 30 kuna. Blagajna je otvorena 1 sat prije početka predstave. Rezervacije se primaju na e-mail kazaliste@ns-dubrava.hr

Raspored predstava DK Dubrava!

25.10.2010. 11:42:46
http://metro-portal.hr/oh-kako-je-lijepa-panama-na-daskama-djecjeg-kazalista-dubrava/50247/