Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2011. 21:31:00
TKO LAŽE?

Odvjetnik tvrdi da je Mubarak u komi, bolnica opovrgava

"Izviješten sam o daljnjem pogoršanju zdravlja Hosnija Mubaraka [...] Sve što za sada znam je da je predsjednik u potpunoj komi", kazao je njegov odvjetnik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak, svrgnut s vlasti u veljači te u travnju hospitaliziran u bolnici u ljetovalištu Šarm el-Šeik, pao je u komu, objavio je u nedjelju navečer njegov odvjetnik a prenijela egipatska državna televizija, no tu je vijest kratko potom opovrgnuo ravnatelj bolnice u kojoj je Mubarak smješten, piše Hina.

"Izviješten sam o daljnjem pogoršanju zdravlja Hosnija Mubaraka i nalazim se na putu za Šarm el-Šeik. Sve što za sada znam je da je predsjednik u potpunoj komi", kazao je za Reuters Mubarakov odvjetnik Farid el Dib ne navodeći dotatno nikakve detalje.

Kratko nakon ove objave oglasio se ravnatelj bolnice u ljetovalištu na Crvenom moru opovrgnuvši, također za državnu televiziju, izvješće o tome da se bivši egipatski predsjednik nalazi u komi.

Mubarak se od travnja nalazi u bolnici nakon što je doživio srčani udar tijekom ispitivanja povodom optužbi za korupciju i ubojstvo prosvjednika tijekom prosvjeda u veljači. Predviđeno je da suđenje Mubaraku temeljem ovih optužbi započne u kolovozu. Tijekom 18-odnevnih prosvjeda u veljači ubijeno je 840 prosvjednika.

Reuters međutim navodi i drugi bolnički izvor po kojem je Mubarak (83) povremeno padao u komu, no po tim navodima njegovo stanje je stabilno. Zdravstveno stanje bivšeg egipatskog predsjednika predmet je čestih spekulacija u medijima, osobito zbog činjenice da se datum zakazanog suđenja približava.

Mubarakov odvjetnik u lipnju je ustvrdio da njegov klijent boluje od raka, no poslije je jedan vladin ministar opovrgnuo te navode.

Prema mišljenju nekih političkih analitičara, vijesti o pogoršanju Mubarakova zdravlja pojavljuju se s vremena na vrijeme i služe kako bi se u narodu potaknule simpatije za bivšeg egipatskog predsjednika.

17.07.2011. 21:31:00
http://metro-portal.hr/odvjetnik-tvrdi-da-je-mubarak-u-komi-bolnica-opovrgava/61400/