Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2013. 11:56:53
MINISTAR

Odvjetnici traže blažu kaznu za Čačića

Moguće je da će Čačić kaznu služiti u nekom od hrvatskih zatvora

Fotografija vijesti
Čedo Prodanović, jedan od Čačićevih odvjetnika izjavio je za Hinu da će tražiti nešto manju kaznu. Pojasnio je da na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

Javna sjednica na kojoj će Vrhovni sud razmatrati Čačićevu žalbu na odluku izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koja u cijelosti potvrđuje presudu suda u mađarskom Kapošvaru zakazana je za 24. travnja u 11 sati.

Potvrđujući kaznu mađarskog suda zagrebački je Županijski sud u siječnju odlučio i da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Pravomoćnu presudu zbog nesreće s početka 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon te odluke dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

Mađarska je dala prethodnu suglasnost, što znači da konačnu odluku hrvatskog sudstva mora prihvatiti i potvrditi tamošnji ministar pravosuđa i tek tada će Čačić moći služiti kaznu u nekom od hrvatskih zatvora. 
25.03.2013. 11:56:53
http://metro-portal.hr/odvjetnici-traze-blazu-kaznu-za-cacica/77233/