Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2010. 16:16:34
LINIJA USPOSTAVLJENA

Odsukan katamaran "Dubravka"

Katamaran "Dubravka", koji se sinoć pri pristajanju nasukao na otok Susak, odsukan je prije podne u 11,30 sati, a liniju Mali Lošinj-Rijeka preuzeo je katamaran "Silba"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Katamaran "Dubravka" sinoć se oko 20,10 sati, pri pristajanju u luku, pramčanim dijelom lijevog trupa nasukao na prud na otoku Susku, a danas je oko 11,30 sati dizalicom "Zvonko" odsukan, priopćila je "Jadrolinija". 

Kao mogući uzrok nasukavanja broda, na kojem su se u trenutku nesreće nalazila 124 putnika, navodi se kvar na poklopcu lijevoga propulzora te pojačani udari bure. Katamaran će nakon pregleda biti otegljen u Mali Lošinj kako bi se utvrdila možebitna oštećenja.

Putnici su, zajedno s prtljagom, noćas oko 2,30 sati pontonskom dizalicom "Zvonko" iskrcani te brodom "Premuda" prevezeni u Mali Lošinj. U primorsko-goranskoj Policijskoj upravi potvrdili su da nitko od putnika s "Dubravke" nije ozlijeđen te da dizel nije istjecao u more. Po plovidbenom redu, liniju Mali Lošinj - Ilovik - Susak - Unije - Cres - Rijeka danas pa do daljnjega preuzeo je katamaran "Silba". (hina/metro-portal)

26.07.2010. 16:16:34
http://metro-portal.hr/odsukan-katamaran-dubravka/45171/