Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2011. 16:07:00
PROSLAVA U KNINU

Održana središnja svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Na stadionu u Kninu šesnaest postroja okupilo se više od 1200 pripadnika OSRH, udruga branitelja i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova

Fotografija vijesti

Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić  danas su na središnjoj svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti čestitali svim okupljenima ovaj blagdan te istaknuli 16. obljetnicu pobjedničke akcije kojom je oslobođena Hrvatska, piše Hina.

Na stadionu u Kninu šesnaest postroja okupilo se više od 1200 pripadnika OSRH, udruga branitelja i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Prvi puta, u sklopu postroja, javnosti je predstavljen i postroj EU borbenih skupina u kojima RH sudjeluje kroz ostvarivanje zadaća i misija Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU.

Obraćajući se okupljenima premijerka Jadranka Kosor je rekla kako "bez Oluje i bez zapovjednika koji su je vodili mi danas ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imali na što biti ponosni". Upućujući pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima premijerka je posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što su nazočni popratili dugačkim, burnim pljeskom. Kako je rekla, Oluja je bila pobjednička, pravedna i časna borba za oslobođenje Hrvatske.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović rekao je da je danas dan kojim slavimo pobjedu u legitimnoj i pravednoj obrani domovine .

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić podsjetio je na ulogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je, kako je rekao, utemeljio hrvatsku oružanu silu i hrvatske državne ustavne institucije. 

05.08.2011. 16:07:00
http://metro-portal.hr/odrzana-sredisnja-svecanost-dana-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti/61997/