Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2010. 22:13:37
HRVATSKO SRCE

Održan okrugli stol žena HSS-a - "Žene u politici i globalni problemi u 21. stoljeću"

Na susretu se između ostaloga govorilo o problematici zdravlja žena, socijalnoj politici, poduzetništvu te etici poslovanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Organizacija žena Hrvatske seljačke stranke (HSS) Hrvatsko srce održala je danas, u povodu Međunarodnog dana žena, okrugli stol "Žene u politici i globalni problemi u 21. stoljeću".

Predsjednica Hrvatskog srca Marija Ledinski Anić istaknula je da ženama nikada u životu nije bilo lako, ali kako je važno da se ide naprijed u pravom smjeru, a poslanje žena je da otvaraju puteve i stvaraju bolje okruženje za obitelji i bolji život.

Zakonska regulativa u Hrvatskoj je relativno dobra, i sada je posebno na ženama izuzetno velika zadaća da se ta zakonska rješenja implementiraju i počnu saživljavati te da se kroz njih rješavaju društveno nagomilani problemi, rekla je Ledinski Anić.

Istaknula je da su okrugli stol i sutrašnju izbornu skupštinu zamislili pod sloganom "Drvo koje ima korijenje, svake godine lista" da bi se podsjetili kako je važno raditi kontinuirano, kroz edukaciju i usvajanja znanja doći do vrha stabla, da bi se tamo razvili programi i kasnije kad se implementiraju, ponovno vratili u korijenje i rađala sve bolja i kvalitetnija rješenja.

Ocijenila je da je napravljen kvalitetan iskorak u smislu uvažavanja žena, zauzimanja pozicija žena u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, znanosti i gospodarstvu, ali su pred nama još dugi putevi za provođenje tog ozračja u djelo.

Žene HSS-a - Karmen Antolić, Ana Stavljenić Rukavina, Marta Dombaj, Svea Švel Cerovečki su na okruglom stolu između ostalog govorile o problematici zdravlja žena, socijalnoj politici, poduzetništvu te etici poslovanja.

O svom iskustvu - žena u politici govorila je dogradonačelnica grada Karlovca Marina Kolaković, koja je između ostaloga rekla da je "ušla u politiku" kad joj je sin otišao na fakultet te da je za bavljenje politikom ženi potrebna podrška obitelji".

Sudjelovale su i gošće - Margareta Mađerić iz HDZ-a, predsjednica Sindikata tekstila, kože, obuće i gume Republike Hrvatske Svetlana Šokčević, Biljana Miketin iz HSS-a Bosne i Hercegovine, Marija Zelenika iz HDZ-a BiH, predstavnica žena iz Srbije Elvira Kovač, predstavnica bošnjačke nacionalne manjine Sanela Kantarević i predstavnica makedonske nacionalne manjine Lena Đapić.

Sanela Kantarević je predsjednici Hrvatskog srca Mariji Ledinski Anić uručila dvije zahvalnice, njoj osobno na pomoći i potpori te Hrvatskom srcu jer je lani sudjelovala na obilježavanju obljetnice ratnog zločina u Srebrenici. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 22:13:37
http://metro-portal.hr/odrzan-okrugli-stol-zena-hss-a-zene-u-politici-i-globalni-problemi-u-21-stoljecu/34754/