Metro-portal.hr

objavljeno 06.11.2010. 21:36:36
DILERSKI LANAC

Određen pritvor za 11 uhićenih dilera

Uhićeni su na područje Primorsko-goranske županije i drugih županija krijumčarili veću količinu opojnih droga

Droga
Droga (Shutterstock)

Riječka policija je danas, nakon završene operativne akcije, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci privela 11 osumnjičenih za niz kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i istražni sudac im je odredio istražni zatvor.

"Na prijedlog Uskoka denesena je odluka da se svoj jedanaestorici privedenih odredi istražni zatvor", kratko je na telefonski upit rekao večeras Hini istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Valentin Ivanetić.

Policijska uprava primorsko-goranska priopćila je da je u suradnji s Uskokom, Upravom kriminalističke policije MUP-a RH te policijskima upravama zagrebačkom, splitsko -dalmatinskom i istarskom danas dovršila operativnu akciju kojom je obuhvaćeno 16 osoba zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako je ta kriminalna skupina na područje Primorsko-goranske županije i drugih županija krijumčarila veću količinu opojnih droga, navodi se u priopćenju.

Policija je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Uskoku podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili niz kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga, kaže se u priopćenju.

O detaljima akcije u Policijskoj upravi nisu željeli govoriti jer se, kako je kazao voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra, radi o tzv. uskočkom predmetu.(hina/metro-portal)

06.11.2010. 21:36:36
http://metro-portal.hr/odredjen-pritvor-za-11-dilera-iz-rijeke/50826/