Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2021. 11:01:00
PREDSTAVE

Odplešite još jedan Kazačok s Bacačima Sjenki

Samo ćemo reći da se radi o izbjeglištvu, identitetu, izgubljenosti i odnosu prošlosti-sadašnjosti, a možda čak i budućnosti...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

U sklopu programa "Sve-jedno 20" dvadesete godišnjice Bacača Sjenki, predstavljamo nove izvedbe online predstave "Kazačok" - posljednje ove godine, koje će se održati u ponedjeljak, 29.11. i utorak, 30.11. u 18h putem Zoom platforme.

Trajanje predstave je oko 1 sat.

Koncept, režija i izvedba: Boris Bakal

Ostali suradnici i izvođači: Stanko Juzbašić, Ivan Vukelić, Leo Vukelić, Melita Kovačević Radočaj, Marija Georgiev, Tatjana Tihomirović, Hana Juranović

Kostimi, suradnja na dramaturgiji i rekvizita: Ivana Bakal

Produkcija: Bacači Sjenki, multimedijalna umjetnička organizacija

Ostvareno sufinanciranjem: Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Ureda za kulturu grada Zagreba

Kazačok je relacijsko (ono koje se bavi odnosima), dokumentarno (ono koje koristi dokumentarne elemente u svojoj izvedbi), kazališno (ipak je djelo izvedbene umjetnosti!) i intermedijalno (koristi više jezika izričaja) istraživanje, koje sadržajno stavlja naglasak na razdoblje iza Prvog svjetskog rata, kada je na područje Hrvatske (unutar kraljevine SHS) pristiglo oko 30.000 izbjeglica iz carske Rusije.

Taj, za današnje pojmove, nevjerojatno velik broj ljudi prihvatile su luke Cavtat, Dubrovnik i Bakar (u najvećoj mjeri), a veliki broj tih "izbjeglica" je ostao na tlu Hrvatske, ostavivši neizbrisiv trag u znanosti, kulturi, povijesti i društvenim dinamikama Republike Hrvatske. Ali zapravo vam samu radnju predstave nećemo otkriti, to je ipak iznenađenje!

Samo ćemo reći da se radi o izbjeglištvu, identitetu, izgubljenosti i odnosu prošlosti-sadašnjosti, a možda čak i budućnosti.

Prijave na: samonebonamjegranica@gmail.com s naznakom "publika" i dan na kojem želite prisustvovati (možete i oba!) - u ponedjeljak i utorak ćemo vam tijekom dana poslati poveznicu za predstavu.

U ovoj jedinstvenoj verziji predstave sudjelovati će, osim publike, i članovi udruge Bacači Sjenki.

28.11.2021. 11:01:00
http://metro-portal.hr/odplesite-jos-jedan-kazacok-s-bacacima-sjenki/135350/