Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2008. 23:39:29

Odluka pada u Zagrebu?

Danas na rasporedu polufinalni dvoboji između Cibone i Splita, te Zagreba i Zadra

Andrija Stipanović vodit će bitku s Ciboninim centrima
Andrija Stipanović vodit će bitku s Ciboninim centrima

Hoće li u subotu početi finalna serija A-1 košarkaške lige ili se polufinale vraća u Dalmaciju? Odgovor stiže danas oko 22 sata.

Split i Zadar stižu u metropolu s jasnom namjerom da završe posao već u utorak. Splićani su prošle subote ‘razbili’ Cibonu i s velikim optimizmom stižu na drugu utakmicu. Uostalom, Split je ove sezone već saznao kako je to pobijediti u Draženovu domu, a i forma ‘žutih’ raste iz utakmice u utakmicu.

- Ovo što se dogodilo u subotu bilo je samo prvo poluvrijeme i ma koliko god pohvala primili za vrhunsku predstavu mi još nismo završili posao. Pod Tornjem jednostavno moramo biti pravi i ne gledati što će Cibona raditi ili kako će izgledati - rekao je trener Splita Slobodan Subotić.
S druge strane, u redovima Cibona vlada apatija. Ivan Sunara pokušava pronaći način kako spasiti ovu tragičnu sezonu. Vremena je sve manje, a Cibona se nalazi na rubu...

SatnicaPolufinalna serija se igra na dvije pobjede, a uoči drugih susreta Split vodi protiv Cibone, a Zadar protiv Zagreba. Utakmica u KC Dražena Petrovića počinje u 18 sati (HTV2), a u Trnskom u 20.30.

- Izazov je za igrače i za mene da pokažemo više energije, volje i puno veću koncentraciju, pogotovu u napadu. Dosta smo lagano izgubili u Splitu i obavezali smo se da ne možemo tako izgledati na igralištu - rekao je Ivan Sunara.

Utorak neće biti zanimljiv samo u KC Dražena Petrovića. I u Trnskom će biti ‘vruće’, jer dolazi Zadar s prednošću od 1-0.

- Zadar je najbolja hrvatska ekipa, najbolje igra, dobro je ukomponirana i zaslužuje biti prva, ali to treba napraviti na parketu - rekao je trener ‘mrava’ Željko Pavličević.

Pritisak je u svakom slučaju na Zagrebu. Zadru i ako se dogodi kiks, uvijek ga može ispraviti u Jazinama. A poznato je kako Petrovićeva momčad dobro igra kada nema teret na leđima, tako da ne bi bilo čudno da danas bude sve gotovo. (METRO) 

19.05.2008. 23:39:29
http://metro-portal.hr/odluka-pada-u-zagrebu/7433/