Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2015. 09:39:00
MMM :)

Odlični napitci za zdravlje i energiju

Voda je izvor života, tu nema dvojbi, no osim nje svakoga bi se dana trebali sjetiti i ovih napitaka koji će vam donijeti zdravlje i vitku liniju

Kokosova voda je čudesan napitak
Kokosova voda je čudesan napitak (Arhiva)

Voda se uglavnom proglašava najboljim napitkom koji možemo unositi tijekom dana, no to zapravo i nije potpuna istina - nekoliko napitaka koje predlažemo ima puno bolji učinak na naše zdravlje i liniju.

Kokosova voda, primjerice, u zadnje je vrijeme strašno popularna, što ne čudi kad se pogleda lista koristi koju donosi našem organizmu - predstavlja sjajan izvor prirodnih elektrolita bez dodataka umjetnih šećera, što je čini idealnim pićem nakon vježbanja.

Kokosova voda je čudesan napitak

Mlijeko - naravno, domaće ... prepuno kalcija, povećava razine glutationa, izuzetno moćnog antioksidansa u mozgu koji smanjuje propadanje stanica u mozgu.

Pivo - i jedno alkoholno piće našlo je svoje mjesto na ovoj listi, jer štiti od neurodegenerativnih bolesti tipa Alzheimerove i Parkinsonove zahvaljujući snažnom antioksidansu xanthohumolu koji ujedno štiti i kardiovaskularni sustav.

Zeleni čaj - brojne blagodati uvijek svrstavaju ovaj ukusan napitak pri vrhu najzdravijih alternacija vodi, jer stabilizira razinu šećera u krvi, snižava loš kolesterol i krvni tlak, a antioksidansi se učinkovito bore protiv lošeg djelovanja slobodnih radikala u tijelu. Najjači antioksidans je katehin, a čaj treba pripremati od lišća, ne iz vrećica.

27.12.2015. 09:39:00
http://metro-portal.hr/odlicni-napitci-za-zdravlje-i-energiju/95711/