Metro-portal.hr

objavljeno 10.08.2015. 09:01:00
SAVJETI

Odlične prirodne maske za kosu

Oštećena kosa ili ona koja je opterećena raznim preparatima izgleda otužno i ružno, a ove će joj prirodne maske vrlo brzo vratiti sjaj

Obnovite zdravlje kose prirodnim maskama
Obnovite zdravlje kose prirodnim maskama (Shutterstock)

Kosa je jedno od ogledala zdravlja, a u ljetnim mjesecima će je razni preparati učiniti teškom, ili će je sunce i sol oštetiti. No, kao i uvijek, najbolje odgovore na ove izazove daje priroda, pa evo recepata za dvije prirodne maske koje će kosi vratiti zdravlje i sjaj.

Prirodna maska protiv taloženja proizvoda

Soda bikarbona najučinkovitije se bori protiv taloženja proizvoda jer će razbiti sve naslage na vašoj kosi i vratiti joj sjaj.

Sastojci

2 žlice sode bikarbone
malo vode

Priprema i upotreba

Rastopite 2 žlice sode bikarbone u malo vode miješanjem, nanesite na kosu i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom i operite kosu normalnim šamponom. Ponovite tretman svaka dva tjedna.

Maska od meda za obojenu kosu

Sastojci

pola šalice meda
dvije žlice maslinovog ulja
2 žumanjka ili četvrt avokada

Priprema i upotreba

Polako dodajte maslinovo ulje i proteine u med uz stalno miješanje sve dok ne prožmu, pa polako i temeljito nanesite na kosu i dobro utrljajte tako da bude ravnomjerno raspoređen po cijeloj kosi. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta pa isperite mlakom vodom. 

Tretman se može ponavljati jednom tjedno.

10.08.2015. 09:01:00
http://metro-portal.hr/odlicne-prirodne-maske-za-kosu/93239/