Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2010. 15:45:28
VESNA PUSIĆ

Odlazak Šimonovića u UN potvrda je njegove vjerodostojnosti

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU drži da je odlazak hrvatskog ministra pravosuđa u UN može pomoći Hrvatskoj

(Mario Pusić/Cropix)
Pusić žali što ministar Ivan Šimonović odlazi na novu dužnost, jer neće više biti ministar pravosuđa, no za pregovore tu postoji "i jedna prednost", rekla je novinarima u četvrtak poslije sastanka Nacionalnog odbora. "To je stvar pozitivnog izvješća glavnog haaškog tužitelja Sergeia Brammertza" rekla je Pusić.

Haaško tužiteljstvo drži da Hrvatska nije ispunila sve obveze prema sudu jer je propustila dostaviti topničke dnevnike o bombardiranju Knina. "Hrvatsku je u tom procesu zastupao ministar Šimonović", rekla je Pusić.

Bilo bi malo apsurdno dovoditi u pitanje njegovu vjerodostojnost, sada kada je osnivač Međunarodnog suda za područje bivše Jugoslavije a to su Ujedinjeni narodi pozvao Šimonovića za pomoćnika glavnog tajnika UN-a.

Ako je glavni tajnik UN-a smatrao Šimonovića "dovoljno vjerodostojnim da ga imenuje pomoćnikom", onda je on i vjerodostojan i kao ministar pravosuđa, rekla je Pusić. (hina/metro-portal)

06.05.2010. 15:45:28
http://metro-portal.hr/odlazak-simonovica-u-un-potvrda-je-njegove-vjerodostojnosti/39423/